Novartis: Hexal ile Türkiye’de lider oluruz

Güncelleme Tarihi:

Novartis: Hexal ile Türkiye’de lider oluruz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2005 01:52

Alman Hexal’ı almaya hazırlanan Novartis, Türkiye pazarında da lider konumuna yükseliyor. Hexal bünyesindeki İlsan İltaş’ın yüzde 2.5 olan pazar payı da eklenince Novartis, toplamda yüzde 9.2’lik oranla Türkiye pazarında en yüksek orana ulaşacak.

ÖNCEKİ gün Alman Hexal ve ABD’li Eon Labs’ı toplam 5 milyar 650 milyon Euro’ya satın alacağını açıklayan Novartis, bu evlilik sayesinde Türkiye ilaç pazarında da liderliğe yükselecek. Novartis Türkiye Genel Müdürü Altan Demirdere, İsviçreli ilaç devinin önceki gün açıkladığı şirket evlilikleri sonucunda Türkiye pazarından en fazla pay alan firma konumuna yükseldiğini söyledi.

PAY YÜZDE 9.2’YE ÇIKIYOR:

Demirdere, şöyle devam etti: ‘Türkiye’de jenerik (eşdeğer) ilaç üreten ve yüzde 2.5 pazar payına sahip olan İlsan İltaş, iki yıl önce Alman Hexal bünyesinde faaliyet göstermeye başlamıştı. Önceki gün de Hexal’ın Novartis tarafından satın alınacağı açıklandı. Böylece pazar payı yüzde 6.7 olan Novartis, bu oranı İlsan İltaş’ın pazar payı da eklenince yüzde 9.2’ye çıkarmış olacak. Yani Novartis, Türkiye’de pazar lideri konumuna yükseliyor.’

HEDEFİ JENERİK LİDERLİĞİ:

Alman Hexal ile ABD’li Eon Labs’ı satın alan Novartis’in jenerik ilaç üretiminde dünya liderliğini hedeflediğine işaret eden Demirdere, ‘Bu hedef bizi Türkiye’deki toplam ilaç pazarında şimdiden lider yaptı’ dedi.

7 STRATEJİK TESİSTEN BİRİ:

Novartis’in 140 ülkedeki 71 bin çalışanıyla bir dev olduğunun altını çizen Demirdere, Türkiye’nin hem pazar hem de üretim açısından Novartis için en önemli ülkelerden biri olduğunu kaydetti. Novartis’in Türkiye’deki üretimini artırmak amacıyla Levent ve Bakırköy’de bulunan fabrikalarını Kurtköy’de inşa edilen yeni tesise taşıdığını belirten Demirdere, ‘Mayıs ayında resmi açılışı yapılacak olan ve son teknolojiyle donatılan bu tesis 58 milyon İsviçre Frank’ına mal oldu. Novartis’in tüm dünyadaki 7 stratejik tesisinden biri olan Kurtköy fabrikası Türkiye’ye verilen önemin en belirgin göstergesidir’ diye konuştu.

2.5 MİLYAR TABLET:

Yeni tesisin yıllık üretim kapasitesinin 1 milyar adet tablet olduğunu ifade eden Demirdere, ‘Türkiye’deki üretimimizin yüzde 25’ini başta Almanya, Avusturya, İsviçre ve Brezilya olmak üzere 52 ülkeye ihraç ediyoruz. Türkiye olarak hedefimiz ise 3 yıl içinde kapasitemizi 2.5 milyar adet tablete çıkarmak ve bu üretimin yüzde 70’ini ihraç eder hale gelmektir’ diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!