Notu ‘dip’ yapan Yunanistan ‘sıfırcı hocalar’ı bırakıyor

Güncelleme Tarihi:

Notu ‘dip’ yapan Yunanistan ‘sıfırcı hocalar’ı bırakıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2011 00:00

Girdiği borç krizini bir türlü aşamayan, Euro Bölgesi’ni de sarsan Yunanistan, 2008 yılından bu yana puanını sürekli düşüren uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarına ödediği ‘üyelik aidat’ını kesiyor.

Haberin Devamı

AB ve IMF iki kez mali yardım almasına rağmen kredi itibar notunu sürekli düşmesine sert tepki gösteren Yunanistan bu şekilde 3 uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Standart&Poors (S&P) ve Fitch’deki üyeliklerine son vereceğini duyurdu. Yunan Hükümet Sözcüsü İlias Mosialos, “Kredi derecelendirme kuruluşlarına yaptığımız ödemeleri kesmeyi düşünüyoruz. Hükümet, bazı sonuçlar elde etmek için para ödüyor. Bu kuruluşların raporlarının realitede hiçbir değeri yok” dedi. Yunanistan Moody’s, Standart and Poors ve Fitch’e yılda yaklaşık 500 bin euro üyelik bedeli ödüyor. Moody’s Yunanistan’ın iflas seviyesinde olan ‘Caa1’ notunu 3 puan düşürerek en düşük not olan ‘Ca’ seviyesine çekmişti.

Venizelos: IMF ve IIF’nin bize yaklaşımı olumlu

Haberin Devamı

ABD’de bulunan Yunanistan Ekonomi Bakanı Evangelos Venizelos, IMF Başkanı Christine Lagarde, IIF Başkanı Charles Dallara ve ABD yönetimi ile görüşmelerinden sonra “IMF ve uluslararası toplum bize son derece olumlu yaklaşıyor. İstikrar programını uygulayıp sonuç alırsak, ekonomik bağımsızlığımıza dönünceye kadar destek olmayı sürdürecekler” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!