Notlar...Serseriler, p.......ler!

Güncelleme Tarihi:

Notlar...Serseriler, p.......ler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 1997 00:00

Haberin Devamı

‘‘İşadamları, serseriler, pezevenkler’’, ‘‘Türkler Moğollar katiller’’ gibi sloganlar ve pankartlarla gösteri yapıyorlar. Konferansın yapılacağı Selanik Ticaret Odası'na çıkan tüm yollar göstericiler tarafından tutulmuş.

Ben, Atilla Donat ve eşi Feride, Hasan Kınay ve eşi Daniell, Eşref Cerrahoğlu ve eşi Fulya, bu gelişmelerden habersiz olarak Selanik Ticaret Odası'na gitmek üzere taksilere binmiştik. Yol tıkanınca geç kaldık telaşıyla taksilerden indik ve eylemcilerle burun buruna geldik. Kalabalığı ciddiye almayıp binaya doğru yürümeye devam ettik. Polis barikatına rastlayınca, Cerrahoğlu, konferans heyetinden olduğunu bildirir belgeyi gösterdi ve yolumuza devam ettik. Göstericiler bizim konferans heyetinden olduğumuzu anlayınca üzerimize doğru gelmeye başladılar. Binaya önce girenlere bir şey olmadı, ama sonda kalan Atilla ve Daniell tartaklandılar. Polis yardımıyla da binaya girmeyi başardılar. Arkamızdan da polis kapıyı sürgüledi.

İçeride tek tük insan vardı. Eylem dolayısıyla gelememişlerdi herhalde. Vitali Hakko, Eli Acıman ve Tezcan Yaramancı konferans salonuna girebilenlerdendi. Yunan heyetinden Petros Papasandopulos, konferansın bu şekilde eylemlerle kesilmesinden dolayı çok rahatsız olduğunu söyledi ve bizlerden özür diledi. Bizlerin hayati tehlike karşısında kalmamak için polis arabalarıyla mutlaka gerçekleşecek olan konferansa götürüleceğimizi açıkladı. Konferansın yapılacağ yeri ise söylemesinin sakıncalı olduğunu belirtti. Bu arada salonda bulunan sol partiden olduğu söylenen Yunanlı belediye meclis üyesi, faşist bir grup tarafından yapılan bu gösteriyi demokrasi adına utanç verici olarak nitelendirdi. Mahkûmlar gibi polis arabasıyla götürülmeyi de protesto ederek salonu terketti.

Biz mahkûmlar gibi zırhlı polis otobüsüne bindirildik. Bir kısmımız binmeden önce göstericiler tarafından tartaklandı. Halk arkamızdan taş attı. Polis ise başından sonuna kadar çok dikkatli ve bizlere karşı çok iyiyidi.

Türk ve Yunanlı işadamlarının büyük gayretiyle ve katılımıyla, konferans nihayet kaldığımız otelde hızlı bir biçimde yapılabildi. Türk ve Yunanlı işadamları, bu gösterilerin kendilerini yıldırmayacağını vurguladılar. Yunanlı işadamları, tek tek hepimizden özür dilediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!