Nobel ödüllü ekonomist Robert Shiller uçaktan atıldı

Güncelleme Tarihi:

Nobel ödüllü ekonomist Robert Shiller uçaktan atıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2015 14:32

Nobel Ekonomi Ödülü sahibi ekonomist Robert Shiller, başkasına satılan koltukları yeniden satın alması nedeniyle ailesiyle birlikte uçaktan atıldı.

Haberin Devamı

Haberi ise finans dünyasının bir diğer önemli ismi olan Kriz Kahini lakaplı Nouriel Roubini, Twitter adresi üzerinden verdi.

Roubini, "Nobel ödüllü meslektaşım, United Airlines adlı havayolu şirketinden karısı ve kendisi için aldığı Denver-Aspen uçuşunda, yerlerine oturduktan sonra uçaktan atıldı" diye yazdı.

Aynı zamanda Yale Üniversitesi’nde ekonomi profesörü olan Shiller’ın atılmasının nedeninin başkasına satılmış bir biletin yeniden satılmasından kaynaklandığı belirtildi.

Olay sosyal medyada da ses getirdi.

Twitter’da bir kullanıcı, “Nobel ödüllü ekonomistlere ayrıcalıklı davranılacağını söyleyen bir kanun mu var?” yazdı.

SHILLER ÖZEL TAVIR İSTEMEDİ
MarketWatch’a konuşan Shiller’ın eşi Virginia Shiller, “Bob asla Nobel Ödülü kazandığı için diğerlerinden farklı bir muamele görmeyi beklemez” dedi.

Haberin Devamı

Shillerlarla birlikte başka kişilerinden uçaktan ayrılmasının istendiği belirtildi.

Virginia Shiller, uçuş biletlerini bir internet sitesi üzerinden almalarından dolayı böyle bir hataya düştüklerini söyledi ve şöyle devam etti:

“Bunu bir daha asla yapmayacağım.”

Virginia Shiller, şirketin kendilerine 2700 dolarlık ödeme yaptığını ancak bunun gidemedikleri için karşılarına çıkan masrafı karşılamadığını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!