Nissan X-Trail 48 milyara Türkiye'de

Güncelleme Tarihi:

Nissan X-Trail 48 milyara Türkiyede
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2002 01:54

Nissan'ın yeni 4x4'ü X-Trail, satışa sunuldu. Hafta içi iş, hafta sonu eğlence kavramlarının bir arada yaşanmasını sağlayan bir tasarıma sahip olan X-Trail modeliyle Nissan, 4x4 araçlarındaki gamını da tamamlamış oldu.

Nissan'ın Patrol, Pathfinder, Infiniti QX4, Terrano gibi 4x4 araçları da bulunuyor. X-Trail'le yüksek fiyatlı 4x4'lere ulaşamayan ancak 4x4 tarzı araçları sevenler hedefleniyor. Nissan, X-Trail ile lüks binek otomobil segmentinden de müşteri almayı hedefliyor.

Kapadokya'da test sürüşü yaptığımız X-Trail'in kelime anlamı da otomobil kadar ilginç. X, matematikte bilinmeyeni temsil ediyor. Trail ise İngilizce'de bilinmeyen yol demek. Nissan, böylece kullanıcıları X-Trail ile bilinmeyen yolları keşfetmeye davet ediyor.

Nissan X-Trail, 48 milyar liralık fiyatıyla dikkat çekiyor. X-Trail'in önemli bir avantajı da 1.440 kg. ağırlığı nedeniyle diğer 4x4'lerden daha az Taşıt Alım Vergisi ve Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemesi.

X-Trail'de 1.998 cc'lik 140 beygir güç üreten 16 valf bir motor bulunuyor. Düz ve otomatik versiyonları olan araç, Türkiye'ye elektronik kontrollü otomatik vites seçeneğiyle ithal ediliyor.

X-Trail, kullanıcılarına çok değişik faydalı alanlar ve kullanımlar sunuyor. Aracın radyo-teyp kısmının sağ ve solunda yer alan bölmeler içine yerleştirilen meşrubat vs. klimanın çalışmasına bağlı olarak soğuk veya sıcak olarak muhafaza edilebiliyor. Aracın diğer bir özelliği de kontrol paneli ve enstrümanların ön panelin tam ortasında yer alması. Bu özellik sayesinde, sürücü dikkati dağılmadan tüm kumandaları kontrol edebiliyor.

Araçta Nissan'ın Pathfinder LE ve Infiniti QX4'de kullandığı All Mode adı verilen 4x4 sistemi bulunuyor. Bu sistem sayesinde sadece bir düğme yardımı ile yol koşullarına göre sürücü ve üç sürüş pozisyonundan biri belirlenebiliyor. Auto pozisyonunda araç yol koşullarına göre otomatik olarak 4 çekere geçebiliyor veya yeniden 2 çeker pozisyonuna dönebiliyor.

Bayilere gelmeden 200 adet satıldı

Nissan, yıl sonuna kadar 635 adet X-Trail satışı hedefliyor. Nissan Otomotiv Genel Müdürü Orhan Genel, otomobiller gelmeden 200 adet satış gerçekleştirdiklerini söyledi. Gelen talep üzerine satış hedeflerini revize ettiklerini ve cesur siparişler verdiklerini belirten Genel, ‘‘Nisan ve mayıs ayında gelecek araçları sattık. Bayilere kapora yatıranların sayısı 200. Nissan X-Trail'i reklamlar ve gazete haberlerinden takip edenler, aracı showroom'da görmeden satın aldılar’’ dedi.

4x4 araçların bir trend halini aldığını, pazarın bütün dünyada hızla büyüdüğünü belirten Genel, bu araçların satışının kriz ortamlarında bile etkilenmediğini söyledi.

Forbes'e göre Hyundai otomotivin birincisi

Forbes, her yıl yayımladığı ve dünyanın en iyi 400 şirketini belirlediği A-listesinde Hyundai Motor Company'i, otomotiv sektörünün birincisi olarak ilan etti. Makalede Hyundai Motor'un satışlarının 2001 yılında yüzde 8 oranında büyüdüğü ve satışların bu yıl yüzde 19 artarak 18.8 milyardolara ulaşacağı belirtildi. Forbes, ayrıca Hyundai'nin bu yıl geçen yılın birincisi BMW'yi geride bıraktığını, bunun nedeninin de HMC'nin artan büyüme hızı olduğunu ifade etti. Hyundai'nin özellikle son yıllarda Amerika'da, Santa Fe modeli ile büyük bir başarı yakaladığına değinilen yazıda Forbes, 2002 yılında Hyundai'nin Amerika'daki satışlarının 370 bin adete ve pazar payının yüzde 2'ye çıkacağını tahmin etti.

C5'in güneşliğinde bile havayastığı var

Citroen'in geçen yıl Avrupa'da tanıttığı C5, haziran ayında Türkiye'de satışa sunulacak. C5, konforu ve tasarımın yanı sıra teknolojik yapısının pratik ve kullanışlı olmasıyla da dikkat çekiyor. Tek bir kontrol panelinden kullanımı oldukça pratik olan C5, çok işlevli araç bilgisayarı ile sürücüye tüm araç fonksiyonlarını tek bir ekrandan izleme olanağı sunuyor. Araçtaki tüm özelliklere ilişkin mesajlar, merkezi bilgisayar tarafından sürücüye hem sesli, hem de ekranda beliren yazı ve semboller ile iletiliyor. C5'in özellikleri bununla bitmiyor; havadaki ışık oranına duyarlı olarak otomatik yanan farlar, yağmur yağdığında otomatik olarak çalışan silecek sistemi, ani frenlerde otomatik olarak yanan 4'lü flaşörler, her lastik için bağımsız olarak konumlandırılmış basınç seviye sensörleri C5'i daha güvenli ve konforlu hale getiriyor. C5'in diğer araçlardan farklı bir özelliği de; çarpmanın şiddetine göre otomatik olarak ayarlanan 6 adet havayastığının yanı sıra, güneşliklerde de havayastığı bulunması. Bu havayastığı, sürücü ve ön tarafta oturan yolcunun kaza anında, ölümcül darbe almasını önlüyor.

Motosikletlerin gövde gösterisi

Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği ve Harley Davidson Sürücüleri Grubu ‘‘Yol Komşuları’’ adıyla bir kampanya düzenledi. Kampanyanın ilk etkinliği (4-11 Mayıs 2002) Trafik Haftası içinde düzenlenecek. Bu etkinlikte, motosiklet sürücülerinin de diğer sürücülerle aynı haklara sahip olduğu konusunda kamuoyu yaratmak amacıyla Boğaziçi Köprüsü'nden motosikletlerle topluca Asya kıtasından Avrupa kıtasına geçilecek. Kampanyaya, İstanbul'daki diğer motosiklet kulüpleri Chopper Club, Enduro Club, OMM ve Vespa Club da katılacak.

4 metrelik dev lastiğe 3 tonluk Türk zinciri

Türk firması Las Zırh, iş makinası üreticisi Caterpillar'ın 4 metre çapındaki dev lastikleri için özel zincir üretti. Her biri 3 ton ağırlığındaki bu dev lastik koruyucu zincirlerini, Güney Kore'deki Ssang Yong Çimento fabrikası satın aldı. Zincirlerin montajı da Seul'de Las Zırh'ın Türk mühendisleri tarafından 2 günde gerçekleştirildi. Zincirler, her biri 14 bin dolar değerindeki lastikleri 10 yıl koruyacak. Las Zırh lastik zincirleri Türkiye'de 23, dünyanın 12 ülkesinde de 8 yıldır, en ağır şartlarda çalışan iş makinelerinin lastiklerinde kullanılıyor.

Oto danışmanlık hizmeti tuttu

Dünyada yıllardır uygulanan Autobroker'lık hizmetini Türkiye'ye getiren Hilmi Yamanoğlu'nun kurduğu otomobil danışmanlık hizmetleri şirketi ikinci yılını doldurdu. 28 yıl otomotiv sektöründe çeşitli markalarda üst düzey görevlerde bulunan Yamanoğlu, şimdi marka bilgi ve birikimini kullanarak, müşterileri için düşünüyor, onlar için en doğru ve ekonomik olanın seçimi için alternatif öneriyor. Autobroker hizmetinin büyük talep gördüğünü belirten Yamanoğlu, Dade-Behring, Ferro Metalurji, Döküm İzabe, Bünsa, Densan Denizcilik, Sasu Tekstil, Sasal Tekstil, Jotun Boya, Glaxo Wellcome, Özensan, S&Q Mart, Fedex, Filofibra ve İnternas şirketlerine danışmanlık yapıyor. Ayrıntılı bilgi için: autobroker@ixir.com

SOL ŞERİT

PEUGEOT, 30 Nisan tarihine kadar sürecek Bahar Randevusu ile çok özel bir kampanya düzenledi. Her yıl düzenlenen Peugeot Bahar Randevusunda bu yıl, binek ve ticari tüm Peugeot modellerinde çok özel fiyatlar ve kredi imkanları, hediyeler ve ücretsiz check-up gibi cazip avantajlar sunuluyor.

AUDI, Bayern Münih futbol kulübünün resmi sponsoru oldu. Bayern Münih ile Audi arasındaki anlaşma 1 Temmuz 2002 itibariyle yürürlüğe girecek ve 30 Haziran 2008'e kadar geçerli olacak. Yeni sezon ile birlikte Audi, Bayern Münih takımı ve yönetiminin kullanımına 50 adet otomobil tahsis edecek.

ZIEBART Tidy Car istasyonları nisan ayı sonuna kadar otomobillerinde Ziebart'ın patentli anti-bakteriyel temizlik sistemini yaptıran müşterilerine otomobilin iç mekanını kalıcı kir ve lekelerden koruyan 99 dolarlık döşeme, hali ve vinil koruma sistemini hediye olarak uyguluyor. Antibakteriyel temizlik, iç mekandaki bakteri ve mikropların yüzde 99.9'unu öldürüyor.

TÜRK Pirelli, 2002 yılı marka araştırmasında lastik kategorisinde en çok bilinen marka seçildi. ACNielsen'in yaptığı araştırma sonuçlarına göre, Pirelli en çok bilinen marka dalında yüzde 33.9 oranıyla birinci olurken, bilinirliğinin artışı açısından da 78 kategorideki tüm markalar arasında 8'inci sırada yer aldı.

ESSO, benzinli ve dizel motorlar için geliştirdiği ürünleriyle şimdi Türkiye pazarında. ESSO pazarda, tam sentetik Esso Ultron, yarı sentetik Esso Ultra ve yüksek kaliteli mineral Esso Uniflo benzinli motor yağları ile ticari araç sahiplerine hitap eden Essolube XT12 Turbo 15W-40, Essolube XT2 20W-50, Essolube X1 SAE 30, Essolube X1 SAE 40 dizel motor yağları ile yer alacak.

DAIHATSU'nun garanti süresi iki yıla çıktı. Dahiatsu'nun Türkiye Distribütörü Entek Araçlar Dış Ticaret A.Ş., Daihatsu ürünlerine iki yıl sınırsız kilometre garantisi vermeye başladı. Daihatsu'nun Türkiye geneline yayılmış 15 satış ve 35 servis bayisi bulunuyor.

BRIDGESTONE yoldışı hizmet lastiklerini Ankomak 2002'de tanıttı. Bridgestone'nin yeni loder lastiği VSDT, aşınma ile azalmayan performanslı çekiş gücü, yanaklarda kesilmeye karşı direnç, taş itici oluklar ve uzun ömür özellikleriyle dikkat çekiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!