Nintendo, gözlüksüz üç boyut teknolojisiyle oyun oynatacak

Güncelleme Tarihi:

Nintendo, gözlüksüz üç boyut teknolojisiyle oyun oynatacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2011 00:00

Gözlüksüz üç boyut teknolojisi oyun konsoluna da girdi. Japon oyun konsolu üreticisi Nintendo, gözlüksüz üç boyutlu oyun oynama imkanı sunan el konsolu Nintendo 3DS’i Avrupa’yla aynı anda 25 Mart’ta Türkiye’ye getiriyor.

Nintendo Türkiye Genel Müdürü Hasan Çolakoğlu, gözlüksüz üç boyutlu oyun oynama imkanı veren cihazın yeni nesil oyun konsolu pazarı yarattığını söyledi. Oyun konsolunun üç boyutlu fotoğraf çekme, internete bağlanma gibi yeni özellikleri bulunduğunu da dile getiren Hasan Çolakoğlu, “Türkiye’de oyun konsollarındaki yüzde 20’lik Özel Tüketim Vergisi halen devam ediyor. Bu sektör için önemli sorun. Ama 3DS’in fiyatı 12 aylık taksitle 750-800 TL olarak fiyat belirledik” dedi.
Nintendo Türkiye Genel Müdürü Hasan Çolakoğlu, 3.5 inç’lik ekrana sahip cihazın dokunmatik özel bir ekranı bulunduğunu da söyleyerek, cihazın özellikleri hakkında şu bilgileri verdi: “Cihazın üzerindeki kameralarla üç boyutlu fotoğraf da çekilebiliyor. 360 derece kontrol sağlayan analog kolu, hareket algılama ve hareket sensörleri bulunuyor. SpotPass özelliği sayesinde kablosuz internet noktalarını yakalıyor ve yeni bilgi, oyun verisi, ücretsiz yazılımlar indirmek için kullanıyor. StreetPass özelliğiyle de 3DS’lerle otomatik olarak arkadaşlarını ekleme, oyun karakterlerini transfer gibi pek çok veri alışverişi yapılıyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!