Nez ve Burcu Güneş'in sözleşmeleri satılıyor

Güncelleme Tarihi:

Nez ve Burcu Güneşin sözleşmeleri satılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2006 13:13

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), şarkıcı Nezihe Kalkan (Nez) ve Burcu Şahber Güneş'in (Burcu Güneş) sözleşmelerini 27 Ocak tarihinde satışa çıkaracak.

Haberin Devamı

Uzan Grubu şirketlerinden Erol Köse Prodüksiyon Yapım Ticaret A.Ş.'nin yönetimi ve denetiminin TMSF'ye devrolması ile birlikte satış işlemleri başlatılan Nez'in sözleşmesi 10 bin YTL, Burcu Güneş'in sözleşmesi ise 20 bin YTL ile ihaleye çıkacak.

TMSF Merkez Binası'nda düzenlenecek ihalede, şarkıcıların daha önceki şirketi ile yaptığı sözleşme şartları çerçevesinde, albümlerin sanatçı tarafından seslendirilmesi, klip çekimleri, tanıtım faaliyetlerine katılması, eserlerin mali haklarının yapımcıya devri satılacak. Dolayısıyla bu sözleşmeleri alan, söz konusu sanatçıların sanatsal haklarını almış olacak. Başta kaset yapmak olmak üzere her türlü sanatsal haklar sözleşmeyi satın alan şirkete geçecek.

Nez için yapılan sözleşmeye göre, bu ihaleyi alan şirket ya da şahıs Nez'e iki albüm yapabilecek. Yine sözleşme gereği çoğaltılacak ve yayımlanacak olan yapımın ismine, kaç eserin yer alacağına ve sıralanış biçimine sözleşmeyi satın alan şirket karar verecek.

Haberin Devamı

Nez ve Burcu Güneş'in satışa çıkacak sözleşmeleri ile sanatçılar çıkarılacak albümlerin tanıtımında ve reklamlarında da hiçbir ücret almayacak. Seslendirdikleri parçaları kendileri bestelemişlerse bunlar için de telif bedeli ödenmeyecek. Ayrıca her albüm için bir de video klip çekilecek ve bu klip için de sanatçılar para alamayacak.

Sanatçılar sözleşme süresi boyunca sözleşmeyi satın alan yapımcının izni olmadan kendisi veya üçüncü kişiler hesabına ticari olarak hiçbir müzik yapıtını seslendiremeyecek. Hangi amaçla olursa olsun başka yapımlarda da sesi ve görüntüsüyle yer alamayacak.

TMSF tarafından satışa çıkarılan Nez ve Burcu Güneş'in sözleşmelerini satın alacak olan şirket bu süre boyunca isterse internette sanatçıyla ilgili web sitesi de kurabilecek ve sitenin içeriğini de dilediği gibi oluşturacak.

Bunun karşılığında ise 100 bin kaset ve 20 bin CD satışı için sanatçılara bir ödeme yapılmayacak. 100-150 bin arası kaset satışında karın yüzde 10'unu, 250 bini geçen satışlarda ise karın yüzde 25'ini alacak. 50 bini geçen CD satışında da karın yüzde 25'i sanatçıların olacak. Sözleşmede sanatçılara 50 bin dolar peşinat ödendiği de yazılı.

Haberin Devamı

İhaleye katılmak için bin dolar tutarındaki nakit teminatın Ziraat Bankası A.Ş. Gayrettepe Şubesi'ndeki 14061804-5003 numaralı Amerikan Doları hesap numarasına yatırılması gerekiyor. Nakit olarak teminat yatırmayacaklar için diğer alternatifler de mevcut bulunuyor.

Teminata ilişkin ödeme yapan herkes sözleşmeleri inceleme hakkına sahip olacak.

27 Ocak'taki ihalede sözleşmelerin ya da bir sözleşmenin satılmaması halinde ikinci ihale 2 Şubat 2006 tarihinde gerçekleşecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!