New York Borsası’na buyurun başarı hikayenizi dünya görsün

Güncelleme Tarihi:

New York Borsası’na buyurun başarı hikayenizi dünya görsün
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2011 00:00

New York Borsası CEO’su Duncan L. Niederauer, Turkcell’in dışında önümüzdeki yıllarda daha fazla Türk şirketini New York Borsası’nda görmek istediklerini belirterek, “Türkiye’nin bir başarı hikayesi var ve bu başarı hikayesini uluslararası arenada anlatmasına yardımcı olmak istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

NEW York merkezli Amerikan Türk Cemiyeti (ATS), Türk ve Amerikan şirketlerinin iş birliğini simgeleyen geleneksel ‘Kurumsal Ortaklık’ ödülünü bu yıl Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ile New York Menkul Kıymetler Borsası CEO’su Duncan L. Niederauer’a verdi. Gala gecesinde konuşan ATS Yönetim Kurulu Başkanı Murat Köprülü, Turkcell’in New York Borsası’nda 10 yıldır işlem gören tek Türk şirketi olduğunu belirterek, New York Borsası’nda başka Türk şirketlerinin de yer almasını istediklerini söyledi.
Türkiye çok doğru yolda
Ödülünü Perella Weinberg Partners Yönetim Kurulu Başkanı Joseph R. Perella’dan alan New York Menkul Kıymetler Borsası CEO’su Duncan L. Niederauer ise, ‘Kurumsal Ortaklık Ödülünü’ Süreyya Ciliv ile birlikte almaktan onur duyduğunu belirtti. Niederauer, şöyle konuştu: “Önümüzdeki yıllarda daha fazla Türk şirketini New York Borsası’nda görmek istiyoruz. Türkiye bugün dünyanın 16’ncı büyük ekonomisi ve geçen sene yüzde 8’den fazla olan büyüme hızıyla dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri. Türkiye çok doğru bir yolda. Türkiye’nin bir başarı hikayesi var ve bu başarı hikayesini uluslararası arenada anlatmasına yardımcı olmak istiyoruz.”
Türkiye için dünya düz
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç da, Süreyya Ciliv’in tecrübeli bir mühendis, girişimci ve Microsoft’da yöneticiliğinin ardından Turkcell’in dinamik genel müdürü olduğunu belirtti. Ciliv ise ABD’de, New York’ta bir Türk firmasının New York Menkul Kıymetler Borsası’nda yer almasından onur duyduklarını vurguladı. Yatırımlarının insana yönelik olduğunu ifade eden Ciliv, şunları söyledi: “Kardelenler prıjemiz kapsamında burs verdiğimiz kız öğrenci sayısı 10 bini buldu. Küresel kriz sırasında dünyanın her yerinde firmalar yatırımları keserken 2009 yılında 5 milyar liralık yatırım yaptık. Bugün Türk işadamından öğrencisine halkımız hertürlü bilgiye bağladığımız internet hatlarıyla daha da yakın. Dünya artık yuvarlak değil, düz.”

Haberin Devamı

Ford ile Koç, Citi ile Sabancı ödül almıştı

AMERİKAN Türk Cemiyeti’nin (ATS) geleneksel hale getirdiği ‘Kurumsal ortaklık’ için geçtiğimiz yıllarda Ford Motor firması ile Koç Holding, Citi ile Sabancı Holding, GE ile Doğuş Grubu ve Coca-Cola ile Anadolu Grubu’nun kurumsal iş birlikleri ödüllendirilmişti.

Haberin Devamı

Galaya şehitler damgasını vurdu

NEW York’ta aylar öncesinde hazırlıklarına başlanan ATS gala gecesine terörist saldırılarda kaybettiğimiz şehitlerimiz damgasını vurdu. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, terör saldırıları nedeniyle üzüntülerini dile getirerek, şehit olan askerler ve hayatlarını kaybeden siviller için başsağlığı diledi. New York Borsası CEO’su Duncan Niederauer da konuşmasının başında Türkiye’deki terörist saldırıda ölen askerlere rahmet ve ailelerine başsağlığı dileyerek duyduğu derin üzüntüyü dile getirdi. Turkcell Genel Müdürü Ciliv, 24 askerin şehit edildiği acı haberi New York uçağına bindiklerinde aldıklarını belirterek, “Geri dönmeyi düşündük, buraya gelip gelmeme konusunda bir tereddüt yaşadık ama büyük bir üzüntü içinde gelme kararı aldık” dedi. Gala gecesine Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Namık Tan, Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ertuğrul Apakan ve New York Başkonsolosu Mehmet Samsar, 24 askerimizin şehit olması nedeniyle katılmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!