Nefes almaya başladılar!

Güncelleme Tarihi:

Nefes almaya başladılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2016 21:28

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde oda ve borsaların katkılarıyla hayata geçirilen Nefes Kredisi için başvurular başladı.

Haberin Devamı

Kredi Garanti Fonu’nun teminat sağladığı Nefes Kredisi, yıllık 9,90 faiz ve 12 ay vade ile Denizbank ve Ziraat Bankası şubelerinden kullanılabiliyor. KOBİ’ler, üye oldukları oda ve borsadan alacakları üyelik belgesiyle, Ziraat Bankası ve Denizbank şubelerinden, yıllık yüzde 9,90 - aylık yüzde 0,83 faizle 1 yıl vadeli kredi kullanabiliyor. TOBB ve ona bağlı oda-borsaların öncülüğü ve finansal katkısıyla, Kredi Garanti Fonu’nun teminatıyla, Ziraat Bankası ve Denizbank işbirliğinde hayata geçirilen proje Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ‘finansmanda inovasyon’ olarak değerlendirildi.

 ÖZEL SEKTÖR KATKISI

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, proje ile KOBİ’lerin yüksek faiz baskısından bir nebze olsun kurtularak, nefes alacağını söyledi. Hisarcıklıoğlu projeyi himayesine alarak destek veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile proje ortakları Denizbank, Ziraat Bankası ve Kredi Garanti Fonu’na teşekkür etti. Projeye ilişkin bilgi veren TOBB Başkanı, TOBB’a bağlı 81 İl’deki Oda ve Borsaların bu projede büyük bir inisiyatif üstlendiklerini belirtirken, “Onların da destekleriyle 1 milyar TL olarak başlayan projemiz 5 milyar TL’lik kredi hacmine ulaştı. Reel sektör ile finans sektörü birlikte el ele verdik ve KOBİ’lere nefes olacak bir mekanizma geliştirdik. Cumhurbaşkanımız ile Başbakanımızın başlattığı kredi faizlerini düşürme politikasına özel sektör olarak katkı sağlamış olduk” dedi. Hisarcıklıoğlu, 2-3 ay içinde 70-80 bin KOBİ’nin derdine derman olacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

5 MİLYAR DEĞİL 10 MİLYAR OLSUN

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, “KOBİ’ler İçin Nefes Kredisi” projesine ilişkin, “TOBB ile paketin genişletilme şansı var. Kredi Garanti Fonu ‘5’i (milyar lira) 10 yapalım’ der, TOBB da bunu kabul ederse, biz de ‘tamam’ deriz” dedi. Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “KOBİ’ler proje üreten kuruluşlar olmalarına karşın, işletme sermayelerinin olmaması ve banka kredilerine erişememeleri bir açmazdır. Sektör olarak birçok hizmet götürüyoruz, ama yine de şu ana kadar bankacılığın KOBİ’ler için yaptıkları yetersiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!