Ne yani, jüri Gezi Parkı sonrasında toplansaydı bize bu ödülü vermeyecek miydi?

Güncelleme Tarihi:

Ne yani, jüri Gezi Parkı sonrasında toplansaydı bize bu ödülü vermeyecek miydi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2013 12:11

TÜRKİYE Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından bu sene on ikincisi düzenlenen Altın Pusula Halkla İlişkiler Ödülleri’ni kazanan proje ve kuruluşlara Altın Pusula’ları dün akşam teslim edildi. Ancak İstanbul Valisi Avni Mutlu’nun Kamu kuruluşları kategorisinde “Harekete Geç” kampanyasıyla İstanbul Valiliği adına en iyi halkla ilişkiler projesi ödülünü alması, sosyal medyada büyük tepkilere yol açtı. Vahap Munyar'a konuşan Vali Mutlu, "Ne yani, jüri Gezi Parkı olayları sonrasında toplansaydı bize bu ödülü vermeyecek miydi? Ödüller projelere verilmiyor mu?" dedi.

Haberin Devamı

Hürriyet Gazetesi yazarı Vahap Munyar izlenimlerini şu şekilde anlattı...

/images/100/0x0/55eb08cff018fbb8f8a6bc2b
TÜRKİYE Halkla İlişkiler Derneği’nin (TÜHİD) 12’inci Altın Pusula ödülleri töreni... Ödül almak üzere törene katılanlar arasında İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da var.

Vali Mutlu’ya bir ayrıntıyı aktardım:

- Altın Pusula jürisinde ben de vardım. İstanbul Valiliği’nin okullarda depremle ilgili bilinçlendirmeyi kapsayan “Harekete Geç” projesiyle ödüle değer görüldüğü yarışma, Gezi Parkı’yla gündeme gelen olaylar öncesi sonuçlandı.

Vali duraksadı:

- Ne yani, jüri Gezi Parkı olayları sonrasında toplansaydı bize bu ödülü vermeyecek miydi? Ödüller projelere verilmiyor mu?

Haberin Devamı

- Proje hak etse de o noktada işin içine o anki gündem ve duygular girebilir.

Jüri Başkanı Metin Yurdagül araya girdi:

- Sayın Valim, TÜHİD’in kriterleri çok şeffaf. Jürimiz de çok objektif değerlendirme yaptı. Sanırım sonra da toplansak siz yine ödülü alabilirdiniz.

Hüseyin Avni Mutlu, şu öneriyi ortaya attı:

- TÜHİD, Gezi Parkı olaylarına müdahale ile başka ülkelerde benzer olaylara müdahaleyi karşılaştıran bir çalışma yapsın. Bakalım nasıl bir sonuç çıkacak?

TÜHİD Başkanı Fügen Toksü, anında çağrısını yaptı:

- Sayın Valim, bizim yarışmada “Kriz yönetimi” de ayrı bir kategori olarak var. Pek katılan olmuyor. Kurumlar kriz yönetimini pek paylaşmıyor. Buyurun başvurun, 13’üncü Altın Pusula’ya “Gezi Parkı krizi”yle katılın.

Önümüzde en yakın Brezilya örneği var. Müdahale yöntemlerinin analizi durumu ortaya koyabilir değil mi?

KARARI DAHA ÖNCE VERDİK

Öte yandan Gezi Parkı eylemleri sırasında büyük tepki çeken Vali Mutlu’ya en iyi halkla ilişkiler ödülü verilmesiyle ilgili olarak TÜHİD Başkanı Fügen Toksü şunları söyledi:

“İstanbul Valiliği’nin okullarda depremle ilgili bilinçlendirmeyi kapsayan ‘Hareket Geç’ 2006 yılında başlattıkları bir proje. Geçtiğimiz yıl Ekim ayında bu projeyle yarışmaya katıldılar. Depreme dikkat çeken önemli bir ekip projesi. Altın Pusula jürisi projeler için Mayıs ayında toplandı ve kararını verdi. Biz normalde 4 Haziran’da ödül törenine yapacaktık. Ama Gezi eylemleri nedeniyle bu töreni dün akşama erteledik. Önceden kararı verilmiş bir ödüldü. Şimdi ‘Eylemler nedeniyle bu ödülü veremiyoruz’ deme şansımız da yoktu. Ama Vali Mutlu törende konuşmadı."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!