NE KADAR ÇALIŞTIĞIMIZIN AÇIK BİR GÖSTERGESİ

Güncelleme Tarihi:

NE KADAR ÇALIŞTIĞIMIZIN AÇIK BİR GÖSTERGESİ
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2012 16:35

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı Zeynep Karahan Uslu, makama tahsisli araçların yakıt harcamalarında ilk sırada bulunmasına ilişkin, “Bu ne kadar çok çalıştığımızın açık bir göstergesidir” dedi.

ZEYNEP KARAHAN USLU'NUN AÇIKLAMALARI / WEB TV

Zeynep Karahan Uslu, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın önerisi üzerine açıklanan makama tahsisli araçların yakıt harcamalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bu konuda bazı basın organlarında haberlerin yer aldığını hatırlatan Uslu, şöyle konuştu:
   
“Bu ne kadar çok çalıştığımızın açık bir göstergesidir. Ankara'dan Urfa'ya bir gidiş 809 kilometredir. Yani bir kez Urfa'ya gidip geldiğinizde bin 600 kilometre yol katedersiniz. Güzel şehir Urfamız, ülkemizin coğrafi alan büyüklüğü bakımından da 7. büyük şehridir. Şanlıurfa'nın coğrafi genişliği nedeniyle ilçeleriyle de arasında uzak mesafeler var. Şehrimin her alanında bulunmayı, hizmeti oralara götürmeyi, oraların sesi-sözü olmayı ve buraları yerinde müşahede etmeyi çok önemsiyorum. Şanlıurfa'da, merkezden Ceylanpınar'a gittiğinizde 140 kilometre gider, 140 kilometre gelirsiniz. Yani sadece 1 ilçemize gidiş gelişimiz 280 kilometredir.”

CHP'li vekile eleştiri  

Soru önergesinde sadece komisyon başkanlarının sorulduğunu, bu durumun dikkatini çektiğini belirten Uslu, soru önergesini veren CHP Milletvekili Tanal'ın “Neden kendi partisinin de içerisinde yer aldığı ve kendilerine araç tahsisinin yapıldığı başkanlık divanı, grup başkan vekilleri ve idare amirlikleri pozisyonundaki makamların araçlarının kullanımlarını sorgulamadığı”na dikkati çekti.

Komisyon başkanlarında AK Partili milletvekillerinin olduğu, bu nedenle sadece bu kategorinin sorulma ihtiyacı hissedildiğini düşündüğünü aktaran Zeynep Karahan Uslu, şöyle devam etti:

“Sayın Tanal, aynı zamanda bir CHP'li milletvekili olarak herhalde kendi partisinin grup başkan vekillerinin, kendi partisinin başkanlık divanında yer alan üyelerinin, kendi partisinin idare amirliği konumunda bulunan üyelerin de benzin tüketimlerini açıklamak suretiyle, bu imkanı da resmi verileri kullanarak, kamuoyuna sunacaktır.”

Sahada, milletle iç içe olunması gerektiğini ifade eden Uslu, fildişi kulelerden bakıp, parmak sallayarak, millete siyaset yapılmayacağını vurguladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!