Nasrullah Ayan yine mahkemelik

Güncelleme Tarihi:

Nasrullah Ayan yine mahkemelik
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 1999 00:00

Haberin Devamı

SPK tarafından piyasada maniplasyona neden oldukları iddiasıyla mahkemeye verilen müflis Türkinvest AOG Menkul Kıymetler A.Ş'nin sahibi Nasrullah Ayan ile şirketin müşteri temsilcisi Gül Ryals hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Sarıyer Asliye Ceza Mahkemesi'ne açılan davada sanıkların Afyon Çimento A.Ş. hisse senetlerinin henüz kamuya açıklanmamış bilgilerini 1 Temmuz, 2-3 Ağustos ve 20 Ekim 1995 tarihleri arasındaki dönemlerde kullanıp alım-satım işlemlerini gerçekleştirerek maniplasyona neden oldukları iddia edildi. Ayan ve Ryals'ın ayrıca kurul denetçilerine gerçeğe aykırı eksik beyanlarda bulundukları öne sürüldü.

Nasrullah Ayan savcılık ifadesinde suçlamaları kabul etmezken ‘‘Beş yıldır ne kendi adım ve hesabıma, ne de başkası adı ve hesabına hiçbir şey yapmadım'' dedi.

Şirketin müşteri temsilcisi Gül Ryals ise ‘‘Afyon Çimento A.Ş'nin iyi bir işletme olduğunu bilmem ve tanımam sebebiyle bu şirkete ait hisse senetlerinden borsadan aldım. Kaldı ki bu şirkete ait hisse senetlerinin alım satımını engelleyen herhangi bir durumda bulunmamaktadır. Bir şirketin hisse senetlerinin alım satımında Sermaye Piyasası mevzuatına göre anormal sayılabilecek bir durumun gözlenmesi halinde İMKB yetkililerince alım satım işlemlerinin durduralacağı, tamamen ya da kısmen iptal olunabileceği muhakkaktır. İMKB'nin bu yönde herhangi bir tedbire gerek duymamasıda yapılan iş ve işlemlerde mevzuata aykırı herhangi bir durumun olmadığını göstermektedir'' diyerek suçlamaları kabul etmediğini belirtti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!