Narin, turizmi Oya Hanım'a emanet etti

Güncelleme Tarihi:

Narin, turizmi Oya Hanıma emanet etti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 1998 00:00

Haberin Devamı

Tekstil sektörünün önde gelen isimlerinden Halit Narin, turizm sektöründeki yatırımlarının yönetimi 34 yaşındaki kızı Oya Temelli'ye devretti. Oya Hanım, Bayram sonrasında Türkiye'de ilk defa ‘‘Tatil Kulübü’’ adı verilen sistemi devreye sokacak.

Tekstilci Halit Narin Marmaris İçmeler'deki Martı La Perla ile Antalya Tekirova'daki Martı Myra Tatil Köyü'nü kızı Oya Temelli'ye emanet etti. Bir süredir bu tesislerin işletmesinden sorumlu olan Oya Temelli, Türk turizminde ilk kez villa-suit konforunda otel servisi uygulamasını başlatıyor. Dünyada ‘‘Vocation Club’’ olarak bilinen Tatil Kulübü sistemi bayram sonrası uygulamaya konulacak.

Sistemin en önemli özelliği tatilcilerin mutfağı, salonu, jakuzisi olan villa-süitlerde belli dönemlerde konaklaması ve beş yıldızlı otel gibi servis verilmesi. Bu özellik de sistemi devre mülk uygulamasından ayırıyor. Fakat tüketici bu hakkını başka bir ülkedeki tesis ile takas edebiliyor. Oya Temelli, Bayram sonrası Kemer'deki 48 adet, Martı Tatil Köyü'ndeki 13 adet süiti pazarlamaya başlayacaklarını söyledi.

ÖNCE TEKSTİL

Oya Temelli, otelcilik eğitimi almasına rağmen, iki yıl süreyle baba mesleği olan tekstilde görev aldı. Temelli bu durumu, ‘‘Otelcik eğitimi aldıktan sonra babamın şirketinde iş hayatına başladım. Fakat, önce tekstil ile ilgilenip sonra turizme geçebileceğimi söylediler. Önce baba mesleğini öğrenip sonra turizme geçtim. Fakat tekstile ilgim sürüyor’’ şeklinde özetliyor.

Bugün, TYD İcra Kurulu üyeliği, Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği, Umut Vakfı, Çağdaş Eğitim Vakfı, Marmara Yelken Klubü gibi kuruluşlara üye olan Oya Temelli 1964 doğumlu. İsviçre'de Hotel Ecoliere Laussanne Turizm ve Otelcilik Okulu'nda yüksek öğrenimini tamamlayan Temelli, İngilizce ve Fransızca biliyor. Çalışma hayatına Narin Pazarlama, Narin Tekstil İşletmeleri'nde başlayan Temelli şu anda Marmaris Otel İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkan vekilliği, Narin İnşaat Yönetim kurulu Başkanlığı, Tetaka Tekirova Tatil Köyü İşletmecilik Yönetim Kurulu Başkanlığı, Amanos Turizm Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyor.

Oya Temelli Türkiye'de turizm politikasında artık yeni bir pazarlama anlayışı gerektiğini belirterek, turizmde geleceğin yaşlı turistlerde, inanç ve sağlık turizminde olduğunu gördüklerini söyledi. Vocation Club uygulamasına da bu nedenle geçtiklerini söyleyen Temelli turizdeki gelecekteki eğilimleri şöyle anlattı:

YAŞLI TURİSTLER

‘‘2050 yılında Avrupa nüfusunun yüzde 50'isi 60 yaş üzerinde olacak. ABD'de ise bu oranın 2050 yılında yüzde 36 olması bekleniyor. Bu nedenle ABD ve Avrupa pazarında ağırlık yaşlı turistlerde olacak. O zaman karşımıza insanların yaşlılık dönemlerini hatta ruhsal tedavilerini ev konforunda fakat beş yıldızlı otel servisi veren tatil mekanlarında geçirme tercihi ortaya çıkacak. İşadamları, yöneticiler bile bazı akşamları ev ortamında geçirmek istiyor. Oysa eskiden turizm gündüzleri güneş kum geceleri de eğlence demekti. Şimdi bu iki seçeneği de ev konforunda fakat iyi bir servisle sunmanız hatta sigarayı bırakma, masaj, meditasyon üniteleri ile desteklemeniz gerekiyor.’’

Vocation Club uygulamasını bu nedenle seçtiklerini belirten Temelli şöyle devam etti:

Süitlerin büyüklükleri 80 ile 150 metrekare arasında, 1 yatak odalı 1 salon veya 2 yatak odalı 1 salon şeklinde değişiyor. Süitlerde küçük bir mutfak var, arzu edenler geceyi dışarıdaki etkinliklerle geçirecek veya tıpkı evinde olduğu gibi içeride geçirecek.

Konuklarımıza beş yıldızlı otel servisinin yanı sıra Tai masajı, sağlık hizmeti, çocuk kulubü gibi hizmetler de vereceğiz.

Bu sistemden yararlanmak için üç yıllık kulüp üyeliği gerekiyor. Kulüp üyeleri yurtdışında da bu programı Intervall Havuz Sistemi ile yurtdışındaki başka tatil merkezleri ile değiştirebiliyor. Tlüp üyeliği için belli bir miktarda ücret alınıyor. Paket programlar ise bir hafta, 1 ay veya sezonluk olabiliyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!