Narin: Kriz traşı yapmayın

Güncelleme Tarihi:

Narin: Kriz traşı yapmayın
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 1998 00:00

Haberin Devamı

Tekstil ve konfeksiyon sektörü Dış Ticaret Müsteşarlığı'yla ‘‘Uzakdoğu krizi zirvesi’’ yapacak. Tekstil İşverenleri Sendikası Başkanı Halit Narin, ‘‘Uzakdoğu krizi bize yarar. Kimse başka türlü kriz traşı yapmasın’’ dedi.

Uzakdoğu ülkelerinde yaşanan ekonomik krizin tekstil-konfeksiyon sektörüne olası etkileri 3 Mart Salı günü, Dış Ticaret Müsteşarlığı ile sektör temsilcileri arasında Ankara'da yapılacak zirvede ele alınacak. Zirveye DTM yetkililerinin yanı sıra, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı (TİM) Okan Oğuz, Tekstil-Konfeksiyon İhracatçı Birliklerinin başkanları, Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı İsmet Özcan, Türkiye Tekstil İşverenleri Sendikası Başkanı Halit Narin katılıyor. Türkiye Tekstil İşverenleri Sendikası Başkanı Halit Narin ise toplantıya sunulmak üzere bir öneri paketi hazırladıklarını söyledi. Türkiye'nin Uzakdoğu ülkelerinde yaşanan krizi kendi lehine çevirme şansı olduğunu belirten Narin, ‘‘Kimse korkmasın, Türkiye'den ne para, ne de döviz kaçar. Dövize ve Türk parasına Türkiye'den başka yüksek getiri veren bir ülke var mı? Kimse kriz traşı yapmaya kalkmasın’’ dedi. Halit Narin, 3 Mart'ta yapılacak toplantıya götürecekleri önerileri şöyle sıraladı:

GÜVENCE VERSİNLER YETER

Sayın Başbakan çıkıp açıkça, faiz repo gibi işlemlerden vergi kesintisinin muamele sonrasında yapılacağını ve bunun yıl içinde beyannameye tabii olmayacağını deklare ederse hiç bir sorun kalmaz. Bu şekilde dışarıya ne döviz kaçar, ne de Türk Lirası. İnanıyorum ki ihracatta Türkiye'yi şanslı bir dönem bekliyor. Tek ki siyasiler, siyasetle ilgilensin. O zaman ekonomi düzeliyor.

Sektörümüz Eximbank kredilerinden gereği gibi yararlanamıyor. İcab ederse yalnızca Türk Tekstil Konfeksiyon sanayiinin yararlanabileceği ayrı bir Eximbank olanağı yaratılmalı. Eximbank krediyi bankalara kullandırtıyor, biz de bankalara gidip kredi alamıyoruz. Eximbank, kredilerin dağıtımında amir olmalı.

TİM Başkanı Okanı Oğuz ise toplantıda Uzakdoğu, Vergi Tasarısı konularının yanı sıra özellikle ihtisas gümrüğü uygulamasının ele alınacağını söyledi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!