Narenciye sektörü, reklam yüzünü arıyor

Güncelleme Tarihi:

Narenciye sektörü, reklam yüzünü arıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2012 13:16

Dünyanın farklı coğrafyalarında Tarkan ile reklam kampanyaları düzenleyen Narenciye Tanıtım Grubu (NTG), yeni reklam yüzü için çalışmalarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

2007 yılında hem iç hem de dış pazarda tüketicinin narenciye alışkanlığında “Türk malı” imajı oluşturulmasına katkı sağlayabilmek amacıyla kurulan NTG, tanıtım faaliyetlerine hız verdi.

Geçen yıla kadar Tarkan ile çekilen reklam filmleriyle tanıtım faaliyetlerini sürdüren NTG, bu yıl ise aradığı yeni yüzü belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor.

Türkiye'nin ve dünyanın yakından tanıdığı birkaç isimle görüşme halinde olan NTG, Türk dizilerinin yarattığı hayran kitlesini de dikkate alarak belirleyeceği yeni ismi kasım ayının ilk günlerinde açıklamaya hazırlanıyor.

“Narenciyenin yeni yüzünü” açıkladıktan sonra faaliyetlerini sahada sürdürecek olan NTG, 28 ülkede reklam faaliyetleri yürütecek.
Ortadoğu, Orta Avrupa, Rusya, Ukrayna ve Türk Cumhuriyetleri'nde yoğunlaşacak reklam faaliyetlerinde, televizyon ve gazete reklamlarının yanı sıra, çeşitli dillerde hazırlanacak tanıtım afişleri otobüslerde ve bilbordlarda yerini alacak.

Haberin Devamı

NTG yetkilileri, ayrıca havayolu şirketleriyle de görüşerek, Türk narenciyesinin marka değerini vurgulayacak kısa filmleri, uçak seferlerinde seyahat edenlere izlettirecek.

Sektörün önemi

Türkiye Yaş Meyve Sebze İhracatçı Birlikleri (TYMSİB) Sektör Kurulu ve NTG Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Kaçmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, narenciye sektörünün yıllık ortalama 2,6 milyon ton üretimi ve 1 milyar doları aşan ekonomik değeriyle özellikle Akdeniz ve Ege Bölgesi'nde doğrudan ya da dolaylı olarak 5 milyon kişinin geçimini sağladığını söyledi.

Narenciye sektörünün gerçekleştirdiği üretimin üçte birlik bölümünün ihracatta değerlendirildiğini ifade eden Kaçmaz, “Türk narenciye meyveleri, doğal lezzet ve kalite açısından rekabet gücü çok yüksek ürünlerdir ama ne kadar kaliteli ürüne sahip olursanız olun, iyi bir reklam faaliyeti sürdürmezseniz, rekabet şansınız düşer. Biz de bu amaçla kaliteli ürünlerimizi, kaliteli reklam faaliyetleriyle buluşturup, pazardaki rekabetimizi artırmak istiyoruz” diye konuştu.

Narenciye Tanıtım Grubu'nun ürünlerin yurt içi ve dışı talebini artırmak adına kaliteli üretim planlaması yapılması ve doğru pazarlama kanallarının kullanılması için kurulduğunu hatırlatan Kaçmaz, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“NTG, narenciye ürünlerimizin tanıtım ve pazarlaması yönündeki çalışmalarını narenciyede 'Türk malı' imajını ön plana çıkararak, markalaşma sürecini tamamlama hedefine oturtmuştur. Narenciye meyvelerinin içerdiği vitamin ve lifler ile insan sağlığı üzerindeki olumlu etkileri tüm dünyada kabul görmektedir. Yürüteceğimiz tanıtım kampanyaları ile ürünümüzün bu özelliklerini ön plana çıkartacağız. Bu anlamda belirlenecek yeni yüzümüzün, narenciye üreticilerine ve ihracatçılarına hayırlı olacağına inanıyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!