Naim Talu, 22 yıllık koltuğunu bıraktı

Güncelleme Tarihi:

Naim Talu, 22 yıllık koltuğunu bıraktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 1998 00:00

Haberin Devamı

22 yıldır Akbank Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Naim Talu emekli oldu. Önceki gün yapılan Akbank Olağan Genel Kurulu'nda Erol Sabancı Yönetim Kurulu Başkanı olurken, ANAP milletvekili Yaman Törüner de Akbank Yönetim Kurulu'na girdi.

Akbank'ın 1976 yılından itibaren kesintisiz 22 yıldır Yönetim kurulu Başkanlığı'nı yürüten Naim Talu emekli oldu. Akbank'ın önceki gün yapılan Olağan Genel Kurul toplantısında Talu'dan boşalan Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Erol Sabancı getirildi. Genel Kurul'da ANAP Milletvekili ve Merkez Bankası eski Başkanı Yaman Törüner de Yönetim Kurulu'na girdi. Akbank'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, önceki gün yapılan Genel Kurul toplantısında, Erol Sabancı, Oğuz Karahan, Suzan Sabancı Dinçer, Hamit Beliğ Belli, M. Hikmet Bayar, Namık Kemal Şentürk, Ünal Tekinalp, Yaman Törüner ve Aydın Günter, Yönetim Kurulu üyesi olarak seçildi.

Aynı gün gerçekleştirilen Yönetim Kurulu toplantısında, Erol Sabancı Başkan ve murahhas üye, Oğuz Karahan Başkan Vekili ve murahhas üye, Suzan Sabancı Dinçer de murahhas üye olarak atandı. Daha önce Yönetim Kurulu Üyesi olan Akbank Genel Müdürü Özen Göksel, yeni yönetimde yer almadı.

SAĞLIK PROBLEMİ

Bir süredir bazı sağlık problemleri bulunan Naim Talu'nun, geçtiğimiz ocak ayından beri Akbank'a gelmediği öğrenildi.

Erol Sabancı, eski Başkan Naim Talu'nun kendi arzusu ile bu kez aday olmadığını belirterek, ‘‘22 yıldan bu yana Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı üstün başarı ile sürdüren Sayın Naim Talu'nun bankamızın bugünkü durumuna ulaşmasında ve her yönden gelişmesinde gösterdiği başarılı çalışmalar, daima şükranla anılacaktır’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!