Nahum: Bizim için New York bitmiştir

Güncelleme Tarihi:

Nahum: Bizim için New York bitmiştir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2011 14:54

NEW York taksi ihalesini kaybettiği açıklanan Karsan’ın Murahhas Azası Jan Nahum, kendileri için önemli bir ihaleyi kaybettiklerini söylerken, "Bizim için New York bitmiştir" şeklinde konuştu.

Nahum, Karsan’ın ihale dışı kalmasının rapora yansıtıldığını ve o raporun da ellerine geçmediğini ancak, araçlarının beğenildiğini belirterek, " Newyork’un niye kendi şartnamesinden vazgeçtiğini ve daha gerideki şartları kabul ettiğini anlamış değiliz" dedi.

Kocaeli’nin Çayırova İlçesi’ndeki Taşıt Araşları Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (TOSB) Hexagon Stüdio’da yapılan basın toplantısında, New York taksi ihalesi kaybeden Karsan’ın Murahhas Azası Jan Nahum, Karsan CEO’su Murat Selek, Hexagon Studio Genel Müdürürü Tolga Doğancıoğlu ve Hexagon Kurumsal İletişim ve Hukuk Direktörü Emre Akın Sait hazır bulundu. Önemli bir fırsatı kaybettikleri için çok üzgün olduklarını söyleyen Karsan Murahhas Azası Jan Nahum, şöyle dedi:

"Önemli bir ihaleydi, önemli bir fırsattı kaybettik, üzgünüz. Bu ihale 4 yıl önce başladı, çok emekler verildi. Geçen yıl Mayıs ayında teklifler verildi. Ekim ayında da 3 finalisten biri olarak ortaya çıktık. Bizim ürünümüzNewyork’un ihtiyaç duyduğu ve ihale şartnamesi ihtayaçlarına en iyi cevap veren ürün olarak tariflendi."

"O RAPOR ELİMİZE GEÇMEDİ"

Karsan firmasının deneyimsizliğinin de gündeme geldiğini söyleyen Jan Nahum şöyle devam etti:

"Bugüne kadar böyle bir araç yapmamış olmamız deneyimsizlik olarak gündeme geldi. Bir çok teknik sorular soruldu. Kamuoyu, yapılan her araştırmada Karsan’ın aracını tercih etti. Karsan’ın ihale dışı kalması bir rapora yansıtıldı. Bu raporda da Karsan’ın böyle bir ürünü devreye koymasında ki deneyimsizliği dile getirildi. Bu rapor bizim için önemli. Özveri değeri var bizim için ve kendimizi değerlendirme ihtiyacımız var. Bizim hakkımızda menfi bir takım bulgular varsa onları biran önce düzeltmek durumundayız. Pozitif şeyler varsa da onların üzerine gitme ihtiyacımız var. O raporu istiyoruz. Bizim için önemli. O rapora istinaden ihale dışı bırakıldığımız söylendi ve daha sonra da Nissan’ın kazandığı ortaya çıktı. O rapor elimize geçmedi. Takip ediyoruz, bulmayı deniyoruz. Kamuoyunda söylenen bizim tecrübesizliğimiz. Dolayısıyla bunun da bir risk faktörü yarattığıdır."

Karsan’ın aracının büyük beğeni topladığını söyleyen Jan Nahum, kazanan aracın teknik özelliklerinden daha fazlasının teroi aracımızda bulunduğunu yorumladıklarını söyledi. Nahum, "Hatta bazı konularda da ilk ihaleye teklif verildiğinden o aracın daha sonra geliştirildiği ve New York’un yüksek binalarının taksi seyahatinde içeriden görülebilmesini hissetmek için üstüne konulan şeffaf camın o araç tarafından da benimsendiğini biliyoruz" dedi. Karsan’ın Murahhas Azası Jan Nahum, şöyle devam etti:

"Demek ki biz ihaleyi doğru yorumladık, doğru tasarladık ve bu araç beğenildi. Bizim için New York bitmiştir. Dünyada 10 milyonun üzerinde insanın yaşadığı 40 büyük kent var. Bu aracı geliştirmek için çalışacağız ve bu kentlere sunmak için çaba göstereceğiz. New York’un niye kendi şartnamesinden vazgeçtiğini ve daha gerideki şartları kabul ettiğini anlamış değiliz. New York gibi diger büyük kentlerinde ihtiyaçları vardır. Aracımız bu ihtiyaçlara cevap verdiği için çok büyük bir şansı olacağını düşünüyoruz."

Karsan’ın her an fırsat yakalama şansı bulunduğunu söyleyen Karsan CEO’su Murat Selek ise, "Bize yapılan açıklamalar çok somut değil. Kazanamamamızın arkasındaki nedenler çok tatmin edici eğil. Şansımızın hala güçlü olduğundan eminiz. Her an bir fırsat yakalayabiliriz. Aracımızı geliştirme çalışmalarımız devam edecek."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!