Müteahhitlik anlayışının değişmesi gerekiyor

Güncelleme Tarihi:

Müteahhitlik anlayışının değişmesi gerekiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2011 14:04

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Başkanı Şükrü Koçoğlu, inşaatı harç ve tuğladan ibaret gören azınlığın müteahhitlik anlayışının değişmesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Van depreminin ardından bir açıklama yapan Koçoğlu, yaşanan depremin doğal afetlerle mücadelede sığınılacak bir bahanenin olmadığı gerçeğini çok acı bir şekilde ortaya koyduğunu belirterek, "Bina izni veren kamu görevlisinden ihaleye çıkan kuruma, inşaatı yapan firmadan evi alan vatandaşa, gerekli denetimi yapmayan denetim elemanına kadar herkesin yaşanan bu kayıplarda ve yıkımlarda sorumluluğu olduğunu unutmamak, Türkiye için yeni bir  başlangıç noktası oluşturabilir" dedi.

Koçoğlu, şunları söyledi:

"Türkye'deki denetimsiz konutlar, “patlamaya hazır bombalar” olarak, yüzde 98’i deprem kuşağında olan Türkiye’nin dört bir yanına dağılmış durumda bulunuyor.  Bu nedenle  denetimlerin bir an önce yapılması ve kaçak olduğu tespit edilen binalarla ilgili gerekenin yapılması hayati önem taşıyor.

Haberin Devamı

Yıkılan her bina, giden her canla beraber “neden biz” sorusunu sorduğumuz şu günler, müteahhitlik sektörünün  yaşamsal önemini de bir kez daha ortaya koyuyor. Artık Türkiye’de inşaat sektörüne “kalıcılığı hedefleyen, mesleki sorumluluk taşıyan, mühendislik bilim dalına dayalı hizmet üreten”lerin  egemen olması ve  inşaatı harç ve tuğladan ibaret gören küçük azınlığın müteahhitlik yaklaşımının değişmesi gerekiyor. Her önüne gelen müteahhit olamamalı! Bu nedenle, kime müteahhit deneceği ve  hangi nitelikleri taşıyanların müteahhitlik yapabileceği konusu da  yapılacak işler listesine alınmalı."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!