Mustafa Koç ve Cem Boyner ’überseksüel’

Güncelleme Tarihi:

Mustafa Koç ve Cem Boyner ’überseksüel’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2006 00:00

Dünyanın en önemli 5 trend analizcisinden biri olarak kabul edilen, "metroseksüel" ve "überseksüel" kavramlarını yaygınlaştıran Marian Salzman, Türkiye’nin en dikkat çeken überseksüel isimlerini belirledi.

"The Future of Men" (Erkeklerin Geleceği) adlı kitabıyla büyük tartışmalar yaratan Salzman’ın belirlediği isimler arasında, iş dünyasının iki ünlü ismi Mustafa Koç ve Cem Boyner de var.

KAPSAMLI LİSTE SUNACAK: Perakende Günleri 06 için 29-30 Kasım tarihleri arasında İstanbul’a gelecek olan Salzman, üzerinde çalıştığı son konuların sonuçlarını açıklayacak. Bu arada iş, spor, sanat, medya dünyasının ünlü simalarının iş ve özel hayatlarını inceleyerek Türkiye’nin überseksüel erkeklerini seçen Salzman, Türkiye’ye gelişinde daha kapsamlı bir liste sunacak. Salzman’ın yaptığı araştırmalar sonucunda oluşturduğu "Türkiye’nin Önde Gelen Überseksüel İsimleri" listesinde Haluk Bilginer, Tarık Akan, Beyaz, Cem Boyner, Rutkay Aziz, Can Dündar, Mustafa Koç, Fatih Terim, Gani Müjde ve Sinan Çetin yer alıyor.

DÜNYANIN 1 NUMARASI BONO: Dünya çapında Jon Stewart, Guy Ritchie, Pierce Brosnan, Ewan McGregor, Barack Obama, George Clooney ve Bill Clinton’ı überseksüel erkeklere örnek gösteren Salzman, dünyanın bir numaralı überseksüeli olarak ise U2 grubunun solisti Bono’yu kabul ediyor.

TREND ANALİZCİSİ: Pazarlama dünyasını 2003’te yılın kelimesi seçilen "metroseksüel" ve son günlerin moda kelimesi überseksüel ile pazarlama dünyasını tanıştıran Marian Salzman, yalnız ve başarılı kadınların devrinin geldiğini ilk haber veren analist olarak New York Business’in her yıl açıkladığı, en etkili iş insanları, "40 under 40" listesinde yer alıyor. Salzman’ın 10 dile çevrilen "Next: Trends for the Near Future" dahil 13 kitabı bulunuyor. Harvard Üniversitesi mezunu olan Salzman, son kitabını ve sonuçlarını ise Perakende Günleri’nde açıklayacak.

Türkiye’nin önde gelen ’überseksüel’ erkekleri

Haluk Bilginer

Tarık Akan

Beyaz

Cem Boyner

Rutkay Aziz

Can Dündar

Mustafa Koç

Fatih Terim

Gani Müjde

Sinan Çetin

Überseksüel erkek kimdir

ÜBERSEKSÜELLER’i kendine güveni olan, erkeksi duruşunu muhafaza eden, zarif ve yaşamın bütün alanlarında kaliteyi önemsemekten taviz vermeyen erkekler olarak nitelendiren Marian Salzman’ın tarifinde şu özellikler yer alıyor:

Überseksüel erkek, metroseksüelden farklı. Überseksüel erkek kadınları kopyalamıyor, kadınlara hakaret etmiyor, sömürmüyor ve aslında kadın dünyası tarafından tehdit edildiğini düşünmüyor.

Kendisini dünyanın merkezi olarak düşünmeyen überseksüel erkekler, nedenler, sonuçlar ve prensiplerle ilgileniyor. Saç modelini geliştirmeye değil, kendisini geliştirmeye önem veriyor.

Kadınlara karşı saygılı ve "eşitiz" bilinciyle hareket eden, özgüveni tam olan überseksüel erkekler kendilerine ait tarzları ile dikkat çekiyorlar.

Ailesine çok önem veren, öte yandan erkek arkadaşlarıyla vakit geçirmekten hoşlanan überseksüeller, kendileri ve erkeklikleri ile barışık, güçlü, maskülen, stil sahibi, çekici erkekleri temsil ediyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!