MÜSİAD ‘ümit’ gördü, TÜSİAD ile buluştu

Güncelleme Tarihi:

MÜSİAD ‘ümit’ gördü, TÜSİAD ile buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2010 00:00

20 yıl önce kurulan Müstakil İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) Başkanı tarihinde ilk kez TÜSİAD’ı ziyaret etti.

MÜSİAD temsilcileri 20 yıl sonra gelen ziyaretin gerekcesini, “TÜSİAD yönetimine gelen Ümit Boyner’in konuşmalarından ve gündeme getirdiği ekonomik sorunlardaki ortak noktalardan cesaret aldık, Ümit Hanım ‘ümit verdi’ biz de ziyaret etmek istedik” şeklinde açıkladı. Ümit Boyner, “Çok büyük nezaket gösterdiler ve bize hayırlı olsuna geldiler. Bugün özellikle kriz döneminden  çıkan Türkiye’de yaşadığımız sorunlar, bundan sonra nasıl yapılanacağımız,  sorunların üzerine nasıl gideceğimiz konusunda fikir alışverişinde bulunma imkanımız olacak” dedi. MÜSİAD Başkanı Ömer Cihat Vardan ise şunları söyledi: “Aslında biz bunu çok önce gerçekleştirmeyi arzu etmiştik. Herşeyin oluşması için bir zaman gerekiyor. O zaman bu zamanmış” diye konuştu.
İşsizliği konuştular
TÜSİAD-MÜSİAD buluşmasında görüşülen konuların başında KOBİ’ler ve işsizlik sorunu yer aldı. MÜSİAD yönetimi, TÜSİAD’dan yönelen “KOBİ’lerin güçlendirilmesi için işbirliği” önerisinden memnun oldu.  Ömer Cihad Vardan, “Türkiye’nin geleceğini ilgilendiren en önemli konulardan biri olan KOBİ’lerin geliştirilmesi ve transformasyonu konusunu da görüştük. TÜSİAD’ın bu konuyla ilgili özel bir projeleri  var. Muhtemelen bu konularda daha sonra işbirliği içinde olabileceğimizi düşünüyoruz” dedi.
Görüşmeyi, ‘Türkiye’nin ilerlemesi için ortak bir zemin oluşturulması’ olarak özetleyen Vardan üzerinde durulan konuları şöyle özetledi: “Genel anlamda  konuştuğumuz konular, Türkiye’nin ilerlemesine yönelik olarak ortak projeler yapabileceğimiz zeminini oluşturulması yönündeydi. Bunlardan biri özgürlükler ve demokratikleşme.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!