Muppet kuklaları Almanlar'a geçiyor

Güncelleme Tarihi:

Muppet kuklaları Almanlara geçiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2000 00:00

Haberin Devamı

AMERİKAN kültürünün sembollerinden biri daha Almanlaşıyor. Chrysler otomotiv şirketi ve Random House yayınevinden sonra, Muppet kuklalarını yaratan Jim Henson Company de kıta değiştirerek Amerika'dan Almanya'ya geçiyor. Böylece kurbağa Kermit'ten Miss Peggy'ye, Bert ve Ernie'ye kadar bütün Muppet kahramanları ABD'ye veda ediyor.

Merkezi Münih'te bulunan EM.TV adlı kuruluşun, kuklaların yapımcısı Jim Henson'la aynı adı taşıyan şirketi 650 milyon dolara satın alacağı açıklandı. EM.TV'den verilen bilgiye göre ödeme nakit ve hisse olarak yapılacak.

EM.TV'nin Başkan Yardımcısı Florian Haffa konuyla ilgili açıklamasında, ‘‘Biz markaların gücüne inanırız, Jim Henson şirketini satın alarak, Kermit ve Miss Piggy gibi dünyanın en tanınmış markalarına kavuşuyoruz’’ dedi.

Muppet karakterlerinin isim hakkını elde eden EM.TV, ‘‘The Muppet Show’’, ‘‘Jim Henson's Muppet Babies’’ ve ‘‘Fraggle Rock’’ gibi Muppet gibi TV programlarının da sahibi olacak.

Ünlü çocuk programı ‘‘Susam Sokağı’’ ise satışa dahil değil. EM.TV bu satınalma işlemiyle sadece bu program için yaratılan kukla kahramanların telif hakkını elde edecek. İlke kez 1969'de ekranlara gelen Susam Sokağı tam 140 ülke televizyonunda gösteriliyor.

EM.TV Jim Henson Co'yu satın alarak, son 10 yıl içinde piyasaya çıkan toplam 5 bin Muppet oyuncağının lisansını da elde ediyor. Muppet oyuncakları arasında, bundan birkaç yıl önce ABD'de tam bir çılgınlığa dönüşen ‘‘Gıdıkla Beni Elmo’’ oyuncakları da bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!