Muhteşem Yüzyıl, Muhteşem Sultan’a karşı

Güncelleme Tarihi:

Muhteşem Yüzyıl, Muhteşem Sultan’a karşı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2019 08:30

Muhteşem Yüzyıl dizisinin yapım şirketi TİMS Yapım, marka hakkına tecavüz ettiği iddiasıyla ‘Muhteşem Sultan’ adıyla bilgisayar oyununu geliştiren Çinli firmaya dava açtı.

Haberin Devamı

TİMS Yapım’ın avukatı, “Yaklaşık 5 milyon kişi bu oyunu cep telefonuna indirmiştir. Haklarımız ihlal edilmiştir. Davalı firmanın hukuka aykırı haksız eylemlerinin durdurulmasını istiyoruz” dedi. İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne açılan davada TİMS Yapım Medya Film Prodüksiyon şirketinin yaptığı dizi ve filmlerin arasında en tanınmış olanlardan birisinin “Muhteşem Yüzyıl” adlı dizi olduğu anlatıldı. Dava dilekçesinde, “Muhteşem Yüzyıl bugüne kadar 45 ülkede yayımlanmıştır. Dizi yaklaşık 204 milyon seyirciyle büyük bir başarı elde etmiştir. ‘Muhteşem Yüzyıl’ ibaresi de davacı şirketin adına tescillidir. Muhteşem Yüzyıl sadece marka olarak değil, senaryo, yapım, çekim, oyunculuk, kostüm gibi birçok unsuru barındıran özel bir eserdir. Muhteşem Yüzyıl ticari açıdan da paha biçilmez bir kıymete ulaşmıştır” denildi.

Haberin Devamı

Davalı Mechanist Internet Technologies şirketinin Çin menşeli bir şirket olduğunu dava dilekçesinde belirten TİMS Yapım şirketinin avukatı, şunları söyledi: “Davalı Çin şirketi tarafından Muhteşem Yüzyıl eseri, markası, müzikleri, senaryosu, yapımı, kostümleri, fotoğrafik unsurları, kurgusu, mekan tasarım ve desenleri, dizi karakterleri ve oyuncuların görselleri kopyalanarak izin alınmadan ‘Muhteşem Sultan’ adıyla bir bilgisayar oyunu geliştirilmiştir. Cep telefonunda bu oyun yayımlanarak 5 milyon kişi tarafından indirilmiştir. Bu şekilde Muhteşem Yüzyıl’ın yapımcısının hakları ihlal edilmiştir. Bu durumun fark edilmesi üzerine davalı Çin şirketi ile temas kurularak hukuka aykırı duruma son verilmesi istenmiştir. Bunun üzerine adını ‘Game of Sultans’ şeklinde değiştirerek devam etmiştir. Bilirkişi TİMS Medya’nın haklarının ihlal edildiğini belirtmiştir. Mahkeme de 12 Aralık 2018 günü oyunun ‘Apple Store’ ve ‘Google Play’ platformlarından kaldırılmasına karar vermiştir. Ancak davalının eylemleri devam etmektedir. Davalının hukuka aykırı eylemlerinin durdurulmasını talep ediyoruz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!