Muhtar Kent’ten veda mesajı

Güncelleme Tarihi:

Muhtar Kent’ten veda mesajı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2018 08:30

Coca-Cola Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Kent, 2019’da görevini devretmeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Coca-Cola’da geçirdiği 40 yılı anlatan bir mesaj yayınlayan Kent, “40 yıldan sonra üzerime düşeni yaptığımı düşünüyorum. Bu süreçte aldığım en değerli ders ise başarının asla garanti edilemeyeceği” dedi. Şirkette bulunduğu sürenin sonuna geldiğini kaydeden Kent, Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden huzurlu bir şekilde ayrılacağını vurguladı.

Şirketteki 40 yıllık çalışma hayatından önemli satır başlarını paylaşan Kent, şunları söyledi: “1978 yılında New York Times gazetesinde Coca-Cola iş ilanı gördüm ve hikaye başladı. Başvurumun üzerinden çok geçmeden Atlanta’ya iş görüşmesi için gittim. Yönetici adayı olarak kabul edilmem ile o zamandan beri Coca-Cola sistemi içinde olmaktan keyif aldığım yaşamım başladı. Aldığım en değerli ders, işteki başarının hiç bir zaman garanti olmadığı. Özellikle bizim gibi 132 yıllık bir geleneğe sahip bir şirket bile, sürdürebilir ve sağlıklı büyümesi için kendini yenileyebilmelidir. Beni dört farklı kıtaya taşıyan söz konusu yenilenme sürecine dahil olmak benim için büyük bir ayrıcalıktı.”

Haberin Devamı

Kent, kendinden sonra Coca-Cola’nın kaptan dümenine geçecek James Quincey hakkında da bazı bilgiler paylaştı. Kent, “CEO olduğum gün, bir sonraki CEO’nun kim olacağını düşünmeye başladım. Ve dünya çapında liderliğimizi sürekli geliştirdiğimizden emin olmak için yönetim kurulumuzla yakın bir şekilde çalıştım. Mayıs 2017’de James Quincey’nin benden bayrağı devraldığı tarihteki en sorunsuz CEO geçişlerinden birini yaşadığımız için çok gururluyum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!