Muhtar Kent önerdi tavukçu Nando’s Türkiye’ye 50 milyon dolarla geldi

Güncelleme Tarihi:

Muhtar Kent önerdi tavukçu Nando’s Türkiye’ye 50 milyon dolarla geldi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2009 00:00

Dünyanın 26 ülkesinde 850 ’den fazla restoranıyla faaliyet gösteren Güney Afrikalı tavuk zinciri Nando’s Türkiye’ye 50 milyon dolarlık yatırımla geldi.

Haberin Devamı

İlk mağazasını Cevahir Alışveriş Merkezi’nde açan ve 27’nci ülke olarak Türkiye’yi seçen Nando’s, önümüzdeki yıl 8 restorana, 5 yıl içinde de 60 restorana ulaşmayı hedefliyor. Öncüsü olduğu fast casual restoranları Türkiye’ye de getiren Nando’s, bu içeriğiyle diğer fast food (hızlı yemek) restoranlarından ayrılacak. Restoranlarda alkol de yer alacak. Nando’s Türkiye Marka Sözcüsü Burak Atay, “Türkiye’de yatırımlarımız 50 milyon dolara ulaşacak. İlk iki yıl İstanbul’a, daha sonra diğer şehirlere yayılacağız. Aralık ayında Bağdat Caddesi ’nde restoran açacağız” dedi.
Peri-Peri soslu tavuk
Nando’s’un tavuklarının ününün Afrika ’nın Peri-Peri sosuyla ateşte Portekiz usulü pişirilmesinden geldiğini belirten Burak Atay, şunları söyledi: “Türkiye, Güney Kıbrıs, İrlanda ve İngiltere’den sonra Avrupa’da yatırım yaptığımız 4. ülke oldu. Nando’s Türkiye olarak başarı öyküsünü Türkiye’de sürdürmeyi istiyoruz. Fast Casual Dining ile hem fast food’u, hem de kaliteli bir restoranı uygun fiyata sunuyoruz. Alışveriş merkezlerinde, fast food olarak değil, restoran katlarında olacağız. Markanın müşterileri arasında Justin Timberlake, Coldplay’in solisti Chris Martin, Oprah Winfrey ve David Beckham gibi  pek çok ünlü kişi yer alıyor.”
Atay, “Nando’s bazı ülkelerde master franchising yapıyor, bazılarına kendisi geliyor. Türkiye’ye Green Lemon yatırım şirketiyle master franchising anlaşmasını alarak geldi. Türkiye’de yüzde 50-50 joint venture olacak” dedi. Burak Atay, bir süre sonra Nando’s’a özel soslarının da marketlerde de satılacağını ifade etti.
Çalışılacak en iyi şirket ödülü
Atay, “Açılan her restoran için 25-30 kişiyi işe alıyoruz. İlk Nandocas’larımız olan 14 kişiyi 5 haftalığına eğitime İngiltere’ye gönderdik. Destek ofisimizdeki pek çok kişi de Güney Afrika’da eğitim aldı. İngiltere’de 5 bin çalışanımız var ve yla ‘Çalışılacak En İyi Şirket’ ödülü de aldık” diye konuştu.

Haberin Devamı

Malezya’da krizi öğrendik

KRİZDE Türkiye’ye neden yatırım yaptıklarının sorulması üzerine, ‘iyi bir krizi harcamak olmaz’ cevabını veren Robert Brozin, şöyle devam etti: “Bizim krizle ilgili çok hızlı hareket etme yeteneğimiz olduğu için krizler bizim için heyecanlı zamanlardır. Krizde büyümeyi öğrendik. Bu yapı içerisinde kendimizi geliştirdik. Güney Afrika’da her zaman çok kısıtlamalarla karşılaştık ve bunlarla baş etmeyi öğrenerek büyüdük. Malezya pazarına girdiğimizde de krizle karşılaştık. O nedenle krizlere fırsat gözüyle bakıyoruz.”

Haberin Devamı

Muhtar Kent ilham verdi Mandela elçi yaptı

NANDO’S’un kurucularından Robert Brozin ve Fernando Duarte’nin de katıldığı toplantıda, Robert Brozin, Nando’s’un Türkiye Sözcüsü Burak Atay’a üzerinde ‘Bir rolihlahla’dan bir rolihlahla’ya yazan
bir plaket verdi.
Robert Brozin, “Güney Afrika’daki başkanımız Mandela’yı burada temsil ettiğimizi düşünüyorum. Bizi Güney Afrika’nın bir elçisi gibi gördüğü için, her yeni girdiğimiz pazarda, kendisinin şahsen imzaladığı bir mektubu iletir. Rolihlahla ortalığı karıştıran demek oluyor. Gittiğimiz yerlerde ortalığı karıştırıyoruz” dedi. Türkiye’ye gelme fikrini kendisine Coca-Cola CEO’su Muhtar Kent’in verdiğini aktaran Brozin, “Burada Muhtar Kent’e teşekkür etmek istiyorum. Türkiye’de restoran açma ilhamını veren kişi o oldu. Türkiye’ye ilk defa kendisiyle araştırma yapmaya geldim” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!