MTV zammı düÅŸecek mi? Fiyatlar ne kadar olacak?

Güncelleme Tarihi:

MTV zammı düşecek mi Fiyatlar ne kadar olacak
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 05, 2017 11:33

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, son günlerin en çok tartışılan konusu Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) zammı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Şimşek, MTV yeni zam oranı için çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Yüzde 40 zamlanacağı konuşulan MTV zammıyla ilgili son gelişmeler araç sahiplerinin kafasında soru işareti bıraktı. Hükümet tarafından yapılan açıklamaya göre zam oranı değişecek. Peki MTV zam oranı ne zaman belli olacak? Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, katıldığı televizyon yayınında yeni oranla ilgili açıklamalarda bulundu. NTV televizyonu canlı yayınında açıklamalar yapan Şimşek'in konuşmasından öne çıkan detaylar şöyle:

"MTV’de yeni oran yakında açıklanacak"

"İnanıyorum ki kısa süre içerisinde nasıl bir düzenleme olacak bu açıklanacak. Hiçbir hükümet durup dururken vergileri artırmaz. Önümüzdeki sene sadece savunma harcamalarımız Milli Savunma Bakanlığına aktarılacak terörle mücadele için muhtemelen 17-18 milyar liralık ilave bir harcama yapacak. İki seçeneğimiz var ya daha çok borçlanacağız biz bir tercih yaptık kamu ilave harcamalarını sağlıklı vergi gelirleriyle yapalım dedik. MTV'den gelecek gelir 2 milyar civarı. Bize hesap sorulacak ve biz de hesabını vereceğiz. Bizim petrol gelirimiz yok milletten topladığımızı millete hizmet olarak yatırım olarak sunuyoruz. İlave silah sistemleri gündemde.

Haberin Devamı

MTV İLE İLGİLİ SON AÇIKLAMALAR

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Bakanlar Kurulumuz Motorlu Taşıtlar Vergisinin kanun tasarısında öngörülen rakamdan aşağı bir rakama, makul bir rakama çekilmesi hususunda bir karara vardı. Bu konuda Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal'a görev verdi." dedi.

MTV zam oranı kriterlerine dair bilgi veren Başbakan Binali Yıldırım ise şunları söyledi:

"Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) artışının makul seviyeye çekilmesine" ilişkin çalışmalarla ilgili soruya Yıldırım, "Motor hacimlerine göre ve diğer özelliklerine göre Maliye Bakanımız gerekli düzenlemeleri, düzeltmeleri yapacaktır." karşılığını verdi.

Yıldırım, düzenlemenin kapsamına ilişkin soruya, "Bütün detayları çalışacaklar, şu anda bu kadar bilgi verebilirim. Bugünlerde belli olur. Tasarı şu anda komisyonda."

"Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) artışının makul seviyeye çekilmesine" ilişkin çalışmalarla ilgili soruya Yıldırım, "Motor hacimlerine göre ve diğer özelliklerine göre Maliye Bakanımız gerekli düzenlemeleri, düzeltmeleri yapacaktır." karşılığını verdi. Yıldırım, düzenlemenin kapsamına ilişkin soruya, "Bütün detayları çalışacaklar, şu anda bu kadar bilgi verebilirim. Bugünlerde belli olur. Tasarı şu anda komisyonda." karşılığını verdi.

MTV 2018 FÄ°YATLARI NASIL HESAPLANIR?

2017 Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) fiyat tabloları Resmi Gazete aracılığıyla vatandaşlara paylaşıldı. Tüm sürücülerin araç, yaş ve silindir hacmine göre ödeyeceği Motorlu Taşıtlar Vergisi fiyatlarında bir önceki yıla nazaran farklılıklar göze çarpıyor. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan ilgili tebliğ uyarınca, 1-3 yaş arası 1,600 cm3 - 1,800 cm3 arası motor hacmine sahip araçlardan 1,827 lira; 1,800 cm3 - 2,000 cm3 arası motor hacmine sahip araçlardan ise 2,878 lira MTV alınacak. İşte, 2017 Motorlu Taşıtlar Vergisi fiyatları

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan ilgili tebliğ uyarınca, 1-3 yaş arası 1,600 cm3 - 1,800 cm3 arası motor hacmine sahip araçlardan 1,827 lira; 1,800 cm3 - 2,000 cm3 arası motor hacmine sahip araçlardan ise 2,878 lira MTV alınacak.

Bu yıl için yüzde 3.83 olarak belirlenen yeniden değerleme oranında artırılan MTV listesine göre, en yüksek MTV, 23,586 TL ile 1-3 yaş arasındaki 4,000 cm3 ve yukarısı motor hacmine sahip araçlardan alınacak.

ESKÄ° VERGÄ° FÄ°YATLANDIRMA TABLOSU

Haberin Devamı

Â

MTV zammı düşecek mi Fiyatlar ne kadar olacak

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!