Moody's 11 Türk bankasını izlemeye aldı

Güncelleme Tarihi:

Moodys 11 Türk bankasını izlemeye aldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2009 10:19

Moody's, 11 Türk bankasının mevduat notlarını ve 3 bankanın ulusal notlarını olası bir indirim için izlemeye aldı. <1>Yeni

Haberin Devamı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, global ölçekte bankacılık sisteminin kullanılabilir durumdaki sistemsel desteklerini gözden geçirme kapsamında 11 Türk bankasının yerel para cinsinden mevduat notlarını ve 3 bankanın ulusal notlarını muhtemel bir indirim için izlemeye aldı.

Moody's, aynı zamanda 4 Türk bankasının yerel para cinsinden mevduat notlarını teyit etti ve 3 bankanın finansal güç notlarının görünümünü 'pozitif'ten durağana indirdi.

Bu değişiklik sonrası Moody's'in not verdiği 15 Türk bankasının finansal güç notlarının görünümü 'durağan' oldu.

 
Buna göre;


Akbank'ın A3 olan yerel para cinsinden mevduat notu olası bir indirim için izlemeye alındı. Diğer notları etkilenmedi.

Anadolubank'ın Ba1 olan yerel para cinsinden mevduat notu olası bir indirim için izlemeye alındı. Diğer notları etkilenmedi.

Haberin Devamı

Asya Katılım Bankası'nın Ba1 olan yerel para cinsinden mevuduat notu ve A1.tr/TR-1 olan ulusal ölçek notu olası bir indirim için izlemeye alındı. Diğer notlar etkilenmedi.

Bankpozitif'in Baa3/Prime-3 olan yerel para cinsinden mevduat notlarının görünümü 'durağan' olarak teyit edildi. Diğer notları etkilenmedi.

Denizbank'ın Baa1 olan uzun vadeli yerel para cinsinden mevduat notu olası bir indirim için izlemeye alındı. Diğer notları etkilenmedi.

Finansbank'ın A3/Prime-2 olan yerel para cinsinden mevduat notları teyit edildi. Diğer notları etkilenmedi.

HSBC Bank'ın A3/Prime-2 olan yerel para cinsinden mevduat notları teyit edildi. Görünümü durağan olarak belirlendi. Diğer notları etkilenmedi.

T.C. Ziraat Bankası'nın Baa1/Prime-2 olan yerel para cinsinden mevduat notları olası bir indirim için izlemeye alındı. Diğer notları etkilenmedi.

Türk Ekonomi Bankası'nın Baa1 yerel para cinsinden uzun vadeli mevduat notları olası bir indirim için izlemeye alındı. D+ olan banka finansal güç notunun görünümünü ise pozitiften, durağana düşürüldü.

Türkiye Garanti Bankası'nın A3 olan yerel para cinsinden mevduat ve Aaa.tr olan uzun vadeli ulusal ölçek notları olası bir indirim için izlemeye alındı. Diğer notlar etkilenmedi.

Haberin Devamı

Türkiye İş Bankası'nın A3/Prime-2 olan yerel para cinsinden mevduat notları olası bir indirim için izlemeye alındı. Diğer notlar etkilenmedi.

Türkiye Sinai Kalkınma Bankası'nın Baa1/Prime-2 yerel para cinsinden mevduat notlarını olası bir indirim için izlemeye alındı. Diğer notlar etkilenmedi.

Türkiye Vakıflar Bankası'nın Baa1/Prime-2 yerel para cinsinden mevduat notlarını olası bir indirim için izlemeye alındı. Diğer notlar etkilenmedi.

Yapı ve Kredi Bankası'nın A3 olan uzun vadeli yerel para cinsinden mevduat notları ve Aaa.tr olan uzun vadeli ulusal ölçek notları olası bir indirim için izlemeye alındı. Banka'nın D+ olan banka finansal güç notunun görünümünü 'pozitif'ten 'durağan'a çevirildi.

Haberin Devamı

Eximbank'ın Ba1 olan kredi notunu 'durağan' görünüm ile teyit etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!