Monti ECB’den krizle mücadele ekibi istedi

Güncelleme Tarihi:

Monti ECB’den krizle mücadele ekibi istedi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2012 12:42

İtalya Başbakanı Mario Monti, Euro Bölgesi’nin dağılma olasılığına karşı, hükümetlerin borçlanma maliyetlerini azaltmak için Avrupa Merkez Bankası’ndan krizle mücadele ekibi kurmasını istedi.

Haberin Devamı

 

Almanya’nın Der Spiegel dergisine konuşan Monti, 17 üyelik euro bölgesinde yaşanan anlaşmazlıkların borç krizine karşı ortak bir politikayla hareket etmenin önüne geçtiğini ve AB geleceğine zarar verdiğini belirtti.      

 

Monti, “Geçtiğimiz yıllarda Euro Bölgesi içinde yaşanan çatışmalar Avrupa’da psikolojik bir dağılma olduğunu göz önüne seriyor” dedi.

 

Monti, ECB’nin devlet tahvillerine olan talepteki kötüye gidişe işaret etmek istediğinin farkında olduğunu belirtse de yine sorunların hızlı bir şekilde çözülmesi gerektiğini çünkü şu anda piyasada kimsenin borç krizinin çözüleceğinden umutlu olmadığını ifade etti.

 

Haberin Devamı

Borçlanma maliyetlerinin rekor yüksekliklere çıkması nedeniyle Yunanistan’ın borç kriziyle başlayan süreçte üç yıl sonra gündeme gelen İspanya ve İtalya, ECB Başkanı Mario Draghi’den, tahvil alımı dışında, resmi olarak yardım almaktan kaçınıyor.

 

Hem Monti hem de İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, ECB’nin bu iki ülkeye yönelik planını tamamlamasını beklediklerini ifade etti.

 

Diğer yandan Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande, Monti ve Rajoy’ya Avrupa’dan kurtarma fonu talep etmesi konusunda baskı yapıyor.

 

İtalyan La Repubblica gazetesi bugün Monti’nin Draghi ile konuşacağını da kaynak ismi vermeden belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!