Monti: Bizi ödüllendireceklerine cezalandırdılar

Güncelleme Tarihi:

Monti: Bizi ödüllendireceklerine cezalandırdılar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2012 11:08

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s in beklenmedik şekilde İtalya’nın kredi notunu düşürmesine ABD’de bulunan teknokrat başbakan Mario Monti tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Idaho eyaletinin Sun Valley beldesinde düzenlenen “New Economy” zirvesine katılan ve ders veren Süper Mario, Moody’s’in iki not birden kırmasına büyük tepki göstererek “Biz hünerli ve iyi niyetle dersimizi çalıştık ayrıca belki de kısa  sürede mucizeler yarattık. Ama ödüllendirmeyi beklerken cezalandırıldık. Neyse ki piyasalar Moody’s in bu anlaşılamaz kararını görmemezlikten gelip olumlu tepki göstermesi üzüntümüzü sevince çevirdi” dedi.

 RAİ televizyonuna konuşan Mario Monti, AB’nin ve özellikle Almanya Başbakanı Angela Merkel’in İtalya’nın kredi notunun düşürülmesi ile ilgili yorumlarında haksızlık yapıldığı görüşünü savunmaları, destek çıkmalarını da hatırlatarak “Avrupa Komisyonu hep bir ağızdan haksızlığa uğradığımızı söylüyor. Bunu duymak bile görevimizi ne denli yaptığımızın bir kanıtıdır.” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Monti, Moody’s’ in iki not birden kırmasının kendisinin gelecek yıl görevini bırakmasına bağlanmasını ve ülkede siyasi bir belirsizlik olarak algılanmasına da değinerek “Sanırım üçüncü dünya ülkelerinin yarattığı huzursuzluğun faturasını da bize kestiler. Bu bir talihsizliktir. Ama devletimiz bunun üstesinden gelecektir. İlk tepkiler haksızlığa uğradığımızı kanıtladı. Şimdi Pazartesi gününü bekleyeceğiz, bir durum değerlendirmesi yapacağız gerekirse yeni önlemler alacağız” eklemesi yaptı.” 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!