‘Mola yolu’nu çikolatayla kestirdi 375 çalışan sigara bırakmaya koştu

Güncelleme Tarihi:

‘Mola yolu’nu çikolatayla kestirdi 375 çalışan sigara bırakmaya koştu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2011 00:00

Avea CEO’su Erkan Akdemir, “Şirkette sigara içmek için dışarı çıkanın yolunu çikolatayla kesiyoruz. 375 Avea çalışanı sigarayı bırakmak için doktora başvurdu” dedi.

Haberin Devamı

YAKLAŞIK 8 ay önce sigarayı bırakan Avea CEO’su Erkan Akdemir, şirkette “sağlıklı yaşam ve sigarayı bırakma” kampanyası başlattı. 375 Avea çalışanın katıldığı sigara bırakma kampanyasının önemine dikkat çeken Akdemir, “Ben yaşadığım süreci arkadaşlarımla paylaştım. Umarım onlar da bırakacak. Sigara içmeye dışarı çıkan çalışanın yolu, ellerinde çikolata ve meyve suyu olan arkadaşları tarafından kesiliyor” dedi.
Baskı yapmak yok
Avea çalışanlarının sigara içen arkadaşlarını dışarı çıktıkları sırada baskı yapmadan vazgeçirmeye çalıştıklarını anlatan Akdemir, şöyle konuştu: “Çoğu zaman iş arkadaşlarından gelen bu vazgeçirme hamlesi etkili oluyor ve çalışan sigara içmeye çıkmıyor. Asansörde sigaradan dönen çalışanlarla karşılaştığımda, ‘Yakaladım sizi’ diyerek takılıyorum. Bazıları ‘İçmedik’ diyor ama buram buram sigara kokuyorlar.”
İş hayatının stresiyle bugüne kadar bırakmayı bir çok kez denediğini belirten Akdemir, şunları anlattı: “Daha sonra geçtiğimiz yıl başında ilaçla bırakmayı denedim. 4-5 ay ciddi oranda azalttım ama ilacın yan etkileri nedeniyle onu da bırakmak zorunda kaldım. Sonra çok yakın bir dostumla birlikte bırakmaya karar verdik. Şartımız birbirimize dürüst olmak ve kim başlarsa diğerinin de başlamasıydı. Tabi böyle olunca vicdanınız onu da başlatırım diye rahat etmiyor. Bir birimize gün içinde sürekli mesaj attık. Sonra bir baktım mesaj gelmemeye başladı. O başladı ama bana ‘Lütfen sen devam et ben tekrar bırakacağım’ dedi. Ben zaten zor dönemleri atlatıp bırakmıştım.”
Sağlıklı yaşam isteyen tüm çalışanlarla birlikte yaptıkları çalışmaları anlatan Akdemir, “CepMektep, uygulamasıyla çalışanları bilgilendirdik. Sigara bırakma kampanyası kısa zamanda sağlıklı yaşam kampanyasına dönüştü. 375 çalışan sigarayı bırakmak üzere kurum doktoruna başvurdu” diye konuştu.

Haberin Devamı

Akdemir: Ödül veriyoruz

ERKAN Akdemir, çalışanları teşvik etmek için ödül sistemi de geliştirdiklerini anlatarak, sistem hakkında şu bilgileri verdi: “Kurumun doktoru kontrolünde, ilk bir ay bırakana sertifika, 6 ay bırakana check-up, bir yıl bırakana ise istediği bir spor salonun da üyelik ödülleri veriyoruz. Ayrıca Güneşli, Ümraniye ve Maçka binalarına spor salonları yapacağız. Tüm binalarda rutin sağlık kontrolleri yapılıyor. Dr. Ender Saraç başta olmak üzere uzmanların katıldığı bilgilendirme toplantıları düzenliyoruz. Yemekhanelerde organik ürünler kullanıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!