Modern Piyade Tüfeği Projesi sözleşmesi

Güncelleme Tarihi:

Modern Piyade Tüfeği Projesi sözleşmesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2015 19:39

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ile Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) arasında Modern Piyade Tüfeği Projesi kapsamında "Seri Üretim Dönemi Sözleşmesi" imzalandı.

Haberin Devamı

Müsteşarlıktan yapılan açıklamaya göre, SSM tarafından yürütülmekte olan Modern Piyade Tüfeği Projesi kapsamında Savunma Sanayii İcra Komitesi tarafından sözleşme görüşmelerine başlanmasına karar verilen Seri Üretim Dönemi Sözleşmesi, yaklaşık 80 milyon lira bedelle imzalandı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı birliklerine teslim edilecek, ilk etaptaki ihtiyaç olan 35 bin 14 adet MPT-76'nın tedarik edilmesi amacıyla yürütülen proje kapsamında, MKE ile imzalanan Modern Piyade Tüfeği Projesi Seri Üretim Dönemi (Dönem-2) Sözleşmesi çerçevesinde 20 bin adet MPT-76 üretilecek.


İlk aşama teslimatlarının tamamlanmasının ardından proje faaliyetlerinin devam edeceği ve silahlı kuvvetlerinin tüm 7,62 mm piyade tüfeği ihtiyacının MPT-76 ile karşılanacağı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

Haberin Devamı


"Modern Piyade Tüfeği Projesi Seri Üretim Dönemi Sözleşmesi silahlı kuvvetlerimizin ihtiyaçlarının milli imkanlarla karşılanması yönünde atılmış önemli bir adımdır. Tasarım ve geliştirmesi tamamen milli imkanlarla tamamlanmış, zorlu koşullarda kalifiye edilmiş olan MPT-76'nın seri üretim döneminde, öncelikle silahlı kuvvetlerimiz olmak üzere tüm dost ve müttefik ülkelerin hafif silah ihtiyacının karşılanması hedeflenmektedir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!