Moda Haftası’nın açılış defilesine 85 bin dolar verdi

Güncelleme Tarihi:

Moda Haftası’nın açılış defilesine 85 bin dolar verdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2010 00:00

Hayali uzun süre kurulan İstanbul Moda Haftası, 3 Şubat 2011’de yeniden başlıyor. Bu yıl etkinliğe bütçe oluşturmak için önemli defile saatleri açık artırmayla satıldı. 3 Şubat 2011’de 13.00’teki açılış defilesini alan Koton 85 bin dolar ödeyecek. Toplam 8 defile saati açık artırmada satılarak 430 bin dolar kaynak yaratıldı.

İSTANBUL, dünyanın moda başkentlerinden biri olmak ve moda haftası düzenleme hayalini uzun süre kurdu. Geçen yıl şubat ayında gerçekleşen İstanbul Fashion Week (IFW- İstanbul Moda Haftası) İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB), İstanbul Moda Akademisi (İMA), Moda Tasarımcıları Derneği (MTD) ve Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) işbirliğiyle düzenlendi, etkinliğin bütçesine İHKİB ve sponsorlar katkı sağladı. Ağustos ayında 4 milyon Euro bütçe ile gerçekleştirilen IFW’ye İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı destek verdi. Önümüzdeki yıl 3-7 Şubat 2011’de düzenlenecek IFW, 1 milyon Euro civarındaki bütçesi için sponsorluğun yanı sıra çeşitli alternatifleri değerlendiriyor.

430 bin dolar defilelerden

Türk markaların katıldığı bir etkinlikte 4 gün sürecek İstanbul Moda Haftası’nın önemli defile saatleri açık artırma ile satıldı. IFW’nin ilk günü 3 Şubat’ta saat 13.00’te yapılacak açılış defilesini IFW süresince, 4 gün gerçekleştirilecek saat 21.00 defilelerini ise Ramsey, Colin’s, Avva ve Gizia satın aldı. Bu dört defile için markalar 50-75 bin dolar arası para ödeyecek. Üç gün boyunca saat 19.00’da yapılacak defileleri ise toplamda 120 bin dolarla Derimod, Mavi ve Damat satın aldı. Böylece toplam 8 defile açık artırmayla satılarak, İstanbul Moda Haftası’na 430 bin dolar kaynak yaratıldı. İstanbul Moda Haftası Danışma Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, açık artırma düzenleme nedenlerini “Hem firmaların yoğun talebi karşısında denge oluşturmak, hem de elde edilen gelirle tasarımcılara destek olmak” sözleriyle açıkladı. Orakçıoğlu, ikisi karma 12 tasarımcı ve 14 markanın toplamda defile gerçekleştireceğini belirterek, tasarımcılardan yer ve mekanla ilgili bedel alınmayacağını söyledi. Atıl Kutoğlu, Arzu Kaprol, Mehtap Elaidi defileleri kesinleşen tasarımcılar arasında.

İHKİB’in yükü hafifledi

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, 2011’de de İstanbul Moda Haftası’nın Collection Premiere İstanbul (CPI) moda fuarı ile birlikte yapılacağını söyledi. Yapılan açık artırma ile etkinliğin bütçesinin neredeyse yarısının oluşturulduğunu belirten Tanrıverdi, “Bugüne kadar İHKİB ve sponsorlarla bütçe oluşturuldu. Geçen Ağustos İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı büyük destek vermişti. Bu yıl ise bu açık artırmaya ek olarak büyük bir sponsorluk anlaşmasını imzalamak üzereyiz. İHKİB’in yükü epey hafifledi. Bizim katkımız çok küçük bir oranda” dedi.

Bakan sadece fuar kurdelesi kesecek

İSTANBUL Moda Haftası’nın (IFW) önceki açılışlarında takım elbiseli çok sayıda görevlinin aşırı resmi bir görüntü vermesi eleştirilere neden olmuştu. Bu yıl moda haftasının ‘kamu gölgesi’nden kurtulması için çeşitli önlemler de gündeme geldi. Dış Ticaretten Soruml Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ve IFW’yi düzenleyen kurumlar sadece Collection Premiere İstanbul (CPI) moda fuarının açılışında kurdele kesecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!