Mitsubishi yönetimi DaimlerChrysler'in

Güncelleme Tarihi:

Mitsubishi yönetimi DaimlerChryslerin
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2000 00:00

Haberin Devamı

DAIMLERCHRYSLER'in Japon Mitsibishi'nin yüzde 34 hissesini aldığı resmen açıklandı. Böylece, DaimlerChrysler, en büyük ortak olarak Mitsubishi yönetimini ele geçirirken, dünya sıralamasında da 5'incilikten, 3'üncülüğe yükseldi.

ALMAN otomotiv devi DaimlerChrysler'in, Japon Mitsubishi firmasının yönetimini aldığı resmen açıklandı. DaimlerChrysler Başkanı Jürgen Schrempp tarafından yapılan açıklamada, Alman devinin 2.1 milyar dolar karşılığında, Mitsubishi'nin hisselerinin yüzde 34'ünü satın aldığı bilirildi. Bu oran, Japon şirketinin yönetiminin DaimlerChrysler'a geçmesine yetiyor.

Bu arada Mitsubishi'nin kárlı ve tanınmış kamyon bölümünün, satın alma anlaşmasının dışında kaldığı belirtildi.

Sektör uzmanları, Mitsubishi'nin en değerli bölümü olan kamyon bölümünde İsveçli kamyon üreticisi Volvo ile ortaklığının bulunduğunu hatırlatarak, DaimlerChrysler'in uzun vadede bu bölümü de almaya çalışacağını vurguluyorlar.

DaimlerChrysler'in Mitsubishi'nin otomobil bölümüne ortak olmakla küçük otomobil alanındaki gücünü artırmayı ve Asya pazarında sağlam bir köprü başı elde etmeyi amaçladığı belirtiliyor. Ortaklıkla yıllık üretim kapasitesini yılda 6.5 milyon birime çıkartacak olan DaimlerChrysler, dünya sıralamasında 5'incilikten 3'üncülüğe yükselecek.

MANNESMANN-ATECS

Bu arada, Avrupa'da da şirket evlilikleri gündemdeki yerini koruyor.

Almanya'nın önde gelen sanayi kuruluşlarından Mannesmann'ın oto teknik üretim kolu Atecs şirketine, Alman çelik sanayi devi Thyssen Krupp'un talip olduğu bildirildi.

Mannesmann hisselerinin yüzde 95'ini satın alarak bu şirkete sahip olan İngiliz Vodafone şirketinin Başkanı Chris Gent, borç yükünden kurtulmak amacıyla Mannesmann Şirketler Grubu'nun sanayi kolu konumundaki Atecs şirketini elden çıkartmak istediğini açıkladı. Mannesmann'ın yan kuruluşu VDU ve Sachs ile birlikte uluslararası otomotif sektörünün elektronik teçhizat talebini karşılayan Atecs şirketinin tek talibi olduğu belirtilen Thyssen Krupp'un, 9 milyar Euro (17,6 milyar mark) teklif ettiği öğrenildi.

Mannesmann'ın Vodafone tarafından satın alınması, Mannesmann Şirketler Grubu Genel Kurulu ve Brüksel'de bulunan kartel işlerinden sorumlu AB Komisyonu tarafından henüz onaylanmadığı için, Atecs'in Thyssen'e satılması işlemi de henüz resmiyete dökülemiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!