MIT’de eksen BRIT’e kaydı, Sabancı’yı bölge ortağı seçti

Güncelleme Tarihi:

MIT’de eksen BRIT’e kaydı, Sabancı’yı bölge ortağı seçti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2011 00:00

ABD’nin dünyaca ünlü üniversitelerinden MIT, Sabancı Üniversitesi’ni “bölge ortağı” seçti. MIT Sloan School of Management Dekanı David Schmittlein, “BRIC yerine Türkiye’nin T’siyle BRIT bizce gayet uygun” dedi.

Haberin Devamı

ABD’nin en saygın üniversitelerden Massachusetts Institute of Technology (MIT), hızla gelişen ülkelerde yer alan üniversitelerle yaptığı işbirlikleri kapsamında Türkiye’de ortak olarak Sabancı Üniversitesi’ni seçti. MIT Sloan School of Management Dekanı David Schmittlein, Türkiye’ye artık yükselen piyasa olarak hitap edilmemesi gerektiğini çünkü Türkiye’nin zaten yükselmiş olduğunu söyledi.
Değişim olacak
Sabancı ve MIT Yönetim Bilimleri Fakültelerinden öğretim üyeleri ve öğrenciler, eğitim ve araştırma amaçlı değişim yapacak. Bu kapsamda dün imzalanan işbirliği anlaşması töreninin ardından sorularımızı yanıtlayan Schmittlein, ABD hükümetinin de çok desteklediği bu anlaşma ile MIT öğrencilerinin dünyanın en dinamik bölgelerinden biri olan İstanbul’da eğitim alma fırsatı yakalayacaklarına işaret etti.
BRIC değil BRIT
Güçlü bir ekonomi için güçlü işletme eğitiminin önemine vurgu yapan Schmittlein, “Biz Türkiye’yle uzun zamandır ilgileniyorduk. MIT, özellikle BRIC (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin) dediğimiz kavram içindeki ülkelerle yakından ilgileniyor. Daha doğrusu buna BRIC artı (+) diyebiliriz. Çünkü Kore de bu grup içerisinde yer alıyor. Hatta BRIC yerine Türkiye’nin T’siyle BRIT de bizce gayet uygun” diye konuştu.
Türkiye’nin BRIC artı grubunun çok merkezinde olduğunun altını çizen Schmittlein, “Şu anda Türkiye dışında ortaklık yaptığımız ülkeler Hindistan, Rusya, Çin, Güney Kore ve Brezilya” dedi. Türkiye’nin hem Doğu ve Orta Avrupa’ya bağlantı, hem de Afrika ve Asya’yla olan yakın ilişkileri nedeniyle çok önemli bir bağlantı noktası olduğuna da dikkat çeken Schmittlein, “Eğer güçlü bileşenleriniz yoksa güçlü bir İşletme Okulu olamazsınız. Bunu da ancak ittifaklarla sağlayabilirsiniz. Bu nedenle bunun hem bizim, hem de Türkiye ve Türk eğitim sistemi için son derece iyi bir gelişme olduğunu düşünüyoruz” dedi.
Seçkin öğrenciler
Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Nakiye Boyacıgiller ise, MIT’in 1500 kişilik fakültesine karşın Sabancı’nın daha küçük kaldığına işaret ederek, “Bizim hedefimiz tüm Executive MBA öğrencilerinin Sloan’a gitmesi” dedi. Beş yıllık anlaşma kapsamında iki fakültenin öğretim üyeleri de daha yoğun, ancak kısa dönemlerle değişim yapacak.

Haberin Devamı

Bu başlangıç, daha çok ortaklık gelir

Haberin Devamı

SABANCI Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, iki üniversite arasında imzalanan işbirliği anlaşmasına ilişkin “İlk ortaklık başarılıysa arkasından çok ortaklıklar gelir” yorumunu yaptı. Sabancı, bunun üniversiteler arası işbirliği anlaşmalarının başlangıcı olmasını dilediğini belirterek, “Bu işbirliği ile Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi bir mükemmeliyet ve cazibe merkezi olacak, iş dünyası için bölgesel gücü yüksek bir yönetim okulu haline gelecek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!