Mısır’a 150 adet çöp toplama kamyonu

Güncelleme Tarihi:

Mısır’a 150 adet çöp toplama kamyonu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2013 17:06

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Mısır gezisi sırasında Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye söz verdiği 150 adet çöp toplama kamyonu Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar tarafından teslim edildi.

Haberin Devamı

Kahire’de düzenlenen teslim törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "İmzalanan bu protokol Mısır ile yapacağımız nice işbirliklerinin bir sembolüdür. Çevre yönetimi, atık, coğrafi, bilgi sistemi ve kentsel dönüşüm çalışmaları noktasında Mısır’a destek olacağız. Deneyimlerimizi paylaşacağız, fakir fukaraya konut üretmek için beraber çalışacağız" açıklamasında bulundu.

Mısır’a 2 milyon dolar destek

Erdoğan Bayraktar Mısır’a 2 milyon dolar destek yapılacağını, bunun 1 milyon dolarının yapıldığını, 1 milyon doların ise önümüzdeki dönemde yapılacağını belirtti. Bayraktar, “Mısır özel sektör için de önemli bir lokasyon. Burası özel sektör temsilcileri için kaçırılmayacak bir fırsat” şeklinde konuştu.

Türkiye ve Mısır Çevre Bakanlıkları olarak karşılıklı bir protokol akdedildiğini kaydeden Erdoğan Bayraktar; “Devir teslimini yaptığımız 150 adet çöp toplama aracı Kahire, Gizze ve İskenderiye bölgelerinde kullanılacak. Mısırlı kardeşlerimize Türkiye olarak hem şoförlerin eğitimi konusunda destek olacağız hem de teslim ettiğimiz araçların bakımını yapacağız. Tüm bu işbirlikleri ile ekonomi ve kalkınma alanında Mısır halkı ilerleyecek. Bunların hepsini elbirliği ile yapacağız” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Mısır ile farklı işbirlikleri yolda

Törende konuşan Mısır Çevre Bakanı Khaled Mohamed Fahmy ise, "Türkiye Mısır halkına yapmış olduğu yardımlar ile iki ülke arasında yapılabilecek işbirliklerinin en güzel örneği oldu. Bugün burada gerçekleştirilen tören iki ülkenin birlikte her zaman yeni işlere imza atacağının bir göstergesi. Çevre alanında Türkiye’nin deneyimlerinden yararlanacağız. Bu protokol Türkiye ile olan işbirliğimizin derinleşmesi adına bir rehber olacak" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!