Milliyet 49 yaşında

Güncelleme Tarihi:

Milliyet 49 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 1999 00:00

Haberin Devamı

Milliyet Gazetesi kuruluşunun 49'uncu yıldönümünü önceki akşam Doğan Medya Center'da düzenlenen törenle kutladı. Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı, Hürriyet ve Milliyet gazeteleri sahibi Aydın Doğan törende yaptığı konuşmada, ‘‘Şuna emin olabilirsiniz ki Milliyet bütün siyasi partilere elinden geldiğince aynı mesafede olmaya devam edecektir’’ dedi.

Milliyet Gazetesi'nde 30, 25, 20 ve 10 yılını dolduran çalışanlara, rozet ve plaketlerin verildiği gecede, 20. yıl plaketini, Milliyet Genel Yayın Yönetmeni Yalçın Doğan'dan alan Aydın Doğan, hiçbir menfaat, baskı ve güç odağının kendilerini doğruları söylemekten geri bırakmayacağını belirtti. 30, 25, 20 ve 10 yıl rozetlerini Aydın Doğan, eşi Doğan Holding Yönetim Kurulu üyesi Sema Doğan, Doğan Medya Grubu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ ve gazetenin diğer yöneticileri verdiler.

MİLLİYET ÖDÜLLERİ

Milliyet'in 49'uncu Kuruluş Yıldönümü töreninde 1998 Yılı Milliyet Ödülleri'ni kazananlara da ödülleri verildi. Gazetecilik ana dalında Abdi İpekçi Dostluk ve Barış Ödülü'nü köşe yazarı dalında 'İvo Andriç Sırp mıydı, Hırvat mıydı?' başlıklı yazısıyla Necati Sönmez kazandı. Sönmez’e ödülünü İstanbul Valisi Erol Çakır verdi.

Edebiyat ana dalında Haldun Taner Öykü Ödülü'nde birinciliği 'Topaç' adlı öyküsüyle Mehmet Zaman, ikinciliği 'Komşum' adlı öyküsüyle Ali Balkız, üçüncülüğ, 'Aktör' adlı öyküsüyle Ayşe Kilimci kazandı.

Ekonomi ana dalında 'Anayasal Bütçenin İrdelenmesi' konulu bu yılki yarışmada birinci olan Mustafa Sakal, ikinci Özlem Özkıvrak ve Dilek Dileyici ile üçüncülüğü kazanan Hakkı Odabaş ve Kamil Güngör ödüllerini Tarhan Erdem'den aldılar. Sosyal Bilimler dalında ise bu yıl ödül verilmedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!