Milli maç yayınına ‘Şampiyonlar’ modeli

Güncelleme Tarihi:

Milli maç yayınına ‘Şampiyonlar’ modeli
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2013 00:00

Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası gibi futbol endüstrisinin iki büyük organizasyonu, yayın hakları konusunda Şampiyonlar Ligi modeline geçiyor.

Haberin Devamı

Daha önce ülke federasyonları tarafından satışı gerçekleştirilen eleme maçlarının yayın hakları, UEFA tarafından merkezileştirildi. Böylece eleme maçları için havuz sistemi getirilmiş oldu. UEFA 2016 Avrupa Şampiyonası ve FIFA 2018 Dünya Kupası eleme maçlarının Türkiye yayın haklarını Saran Medya satın aldı. Saran Medya böylece 536 maçın yayın haklarını Türkiye’de istediği kuruluşa satabilecek. Şampiyonlar Ligi gibi havuz sistemine geçen eleme maçları ülke federasyonlarının da gelirlerini arttıracak.

ŞİFRELİ KANALA GEÇEBİLİR

Konu hakkında bilgi veren Saran Medya Spor Grup Başkanı Selim Usta, “Saran Medya, maçların yayın hakkını ihale yöntemiyle satmayacak. Kanallarla bire bir görüşme sağlanacak. Şifreli kanalda da maçların yayınlanması olasılıklar arasında bulunuyor. Televizyonun yanında internet ve mobil uygulamalar ile yayın hakları da bu paketin içinde yer alıyor. Daha önce Çarşamba ve Cumartesi günleri yayınlanan maçlar artık Pazartesi, Salı, Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar olmak üzere ayrı günlerde yayınlanacak. Saran Medya’nın UEFA ile yaptığı anlaşma, Türk izleyicisinin ilk kez A Milli Takım ile rakip takımların maçlarını, gün ve saat olarak kesişmeden ard arda izleme fırsatı verecek. Eleme maçlarının yayın hakkı bugüne kadar Türkiye Futbol Federasyonu’nda bulunuyordu” diye konuştu.

Haberin Devamı

Mobil haklar da bulunuyor

SON dönemlerde maç yayınlarında internet ve mobil hakların da öne çıkmaya başladığını belirten Selim Usta, “Yayın hakkının kapsamı arasında Türkiye ve grubunun tüm maçları ve diğer gruplarda yer alan maçlar bulunuyor. Yayın haklarını TV, internet, mobil, pay TV, smart TV olarak değişik paketler oluşturarak satışa çıkarabiliriz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!