Milletvekili ‘maaş yetmiyor hırsızlık mı yapalım’ diyor

Güncelleme Tarihi:

Milletvekili ‘maaş yetmiyor hırsızlık mı yapalım’ diyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2003 01:44

AKP Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa, ‘‘Asgari ücret 224 milyon lira olduğu için milletvekili maaşları göze batıyor. Oysa maaş azlığından şikayet eden çok milletvekili var. Kimileri, ‘Maaş yetmiyor, hırsızlık mı yapalım, bizi başka şeylere zorluyorlar' diyen milletvekilleri var’’ dedi.

AKP Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa, milletvekillerinin aldıkları maaşlarla geçinemediklerini ve hem iktidardan hem de muhalefetten çok sayıda milletvekillinin kendilerine gelerekmaaşlarının artırılmasını istediklerini söyledi.Fatsa, asgari ücretin 224 milyon lira olduğu bir ülkede milletvekili maaşının çok yüksek göründüğünü, ancak üç aylık maaş alan milletvekillerinin bir ayı açıkta geçirdiklerini belirtti.Fatsa, milletvekillerinin seçildiklerinden beri maaşlarına zam almadıklarını, lojmandan çıkan milletvekillerinin de ya kira ya da ev taksidi ödediklerini anlatırken, şöyle dedi:

‘‘Üç aylık maaş alan milletvekillerinin çoğu bir ayı açıkta geçiriyor. Çünkü milletvekilleri kendi bütçelerini ayarlayamıyor. Seçmenler geliyor. Hasta olan var, parasız olan var. Her hafta seçim bölgelerine gidiyorlar. Bizim grubun büyük bölümü genç milletvekillerinden oluşuyor. Çoğu uzun süre memurluk ya da bürokratlık yapmadığı için birikimleri de yok.’’

ZAM İSTEDİLER

Fatsa, bu nedenle hem iktidardan hem muhalefetten çok sayıda milletvekilinin, parti yöneticilerine ve TBMM Başkanı Bülent Arınç’a giderek maaşlarında artış

yapılmasını istediklerini söyledi. Fatsa, ‘‘Bir milletvekili gelip, ‘Maaşım dışında gelirim yok. Herşeyi kapattık geldik. Sayısız seçmen geliyor. Öleceğiz' diyor. ‘Hırsızlık mı yapacağız. Bizi başka birşeye mi

zorluyorsunuz' diyenler var. Milletvekilleri artık daha ucuza malolduğu için seçim bölgelerine otobüsle gidiyorlar. Milletvekilleri üzerine düşenleri yaptı. Lojmandan çıktılar. Kira yardımı da vermedik’’ dedi.

Bir çok ülkede milletvekillerine ek olanaklar tanındığını, yasal olmayan işlere girmesinler diye örtülü ödenek verildiğini ifade eden Fatsa, ‘‘Bürokratlar bizden rahat yaşıyor. Hangi bürokratı milletvekillerinin oturduğu odalara oturtabilirsiniz. Odacısı var, şoförü var, aşçısı var’’ diye konuştu.

2004'de maaşları 6 milyara çıkacak

Milletvekillerinin ‘az' bulduğu maaşları, 2004 yılında ortalama aylık 6 milyar lira olacak. 2003 yılında yıllık ortalama 5.4 milyar lira düzeyinde maaş alan milletvekillerinin son düzenlemelerden sonra önümüzdeki yıl, yıllık ortalama ücretleri 6 milyar 13 milyon liraya yükselerek, ortalamalar üzerinden yüzde 11.2 artmış olacak. Cumhurbaşkanı ücretinin 11 milyar 750 milyon liraya yükseleceği önümüzdeki yıl, bakanlar net 6.2 milyar lira aşlık alırlarken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise 6 milyar 237 milyon lira yıllık ortalama ücret alacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!