Mikrofon sende!

Güncelleme Tarihi:

Mikrofon sende
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2018 01:36

Müzisyenler, ses mikserlerine ‘Epiqur Gear’ adındaki cihazı bağlıyor ve sonrasında çaldıkları tüm parçalar internet üzerinden yüksek ses kalitesiyle canlı olarak müzikseverlere ulaştırılıyor. Müzikseverler ise konser verenlere bağışlarda bulunabiliyor.

Haberin Devamı

DİJİTAL platformlarla müzisyen ve şarkıcıların dinleyicilerle direkt buluştuğu bir döneme girdik. Özellikle bir noktaya kadar gelmiş popüler isimler dijital kanalları kullanarak önemli bir kitleye ulaşabiliyor. Peki ya profesyonelliğe yeni adım atmış veya amatör isimler yaptığı müziği daha büyük kitlelere nasıl ulaştıracak? Bu sorunun cevabını arayan Durul Doktoroğlu, Murat Alıravcı, Cihan Acar, Mustafa Can Mursal ve Alper Tolga Ürker, ‘Epiqur’ adında bir girişim kurdu. Epiqur, müzisyen ve müzikseverler için donanım destekli sosyal bir canlı yayın platformu. Müzisyenler, ses mikserlerine ‘Epiqur Gear’ adındaki cihazı bağlıyor ve sonrasında çaldıkları tüm parçalar internet üzerinden canlı canlı müzikseverlere ulaştırılıyor. Müzikseverler ise konser verenlere bağışlarda bulunabiliyor.
Müzisyenlerin herhangi bir prodüksiyon maliyeti olmadan yüksek kalitede canlı yayın yapabilmelerini sağladıklarını anlatan girişimin kurucu ortağı Cihan Acar, “Epiqur Gear akıllı telefonlar ile kontrol ediliyor ve direkt olarak ses mikserlerine bağlanarak müzisyenlerin canlı performans gerçekleştirdikleri mekanlarda dış sesleri karıştırmadan, yüksek ses kalitesiyle canlı yayınlayabilmelerine olanak sağlıyor” dedi. Dinleyicilerin ise bu performanslara canlı olarak veya geçmiş kayıtları, platform üzerinden ulaşabildiğini belirten Acar, şunları söyledi: “Dinleyiciler sevdikleri müzisyenleri maddi olarak destekleyebiliyor veya onlardan kendilerine özel dijital canlı performanslar satın alabiliyor.”

Haberin Devamı

LÜKSEMBURG FESTİVALİ

En önemli hedeflerinin müzisyenler için dijital dünyada yeni bir gelir kanalı yaratmak olduğunu belirten Acar, kendi gelir modelleri için “Platformumuz üzerinden dinleyicilerden toplanan maddi desteklerden ve kullanıcıya özel konserlerden sadece işlem ücreti alıyoruz. Bunun yanında müzisyen ve müzikseverler için özenle kurguladığımız birtakım özellikleri kullanmak istediklerinde, kullanıcılarımızın Premium üye olmaları gerekiyor. Başlangıçta kiralama modeliyle dağıtacağımız cihazımız Epiqur Gear’in daha sonra perakende olarak satışıyla yeni bir gelir kanalı yaratmayı planlıyoruz. Uzun vadede ise firmaların reklam verebileceği ve elde edilen gelirlerin yine müzisyenlerle paylaşılacağı bir platform olmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
Bugüne kadar 30’a yakın performansı yüksek ses kalitesiyle canlı yayınladıklarını aktaran Acar, bu performansların yaklaşık 20’sinin partilerden, 1’inin ise Lüksemburg’da hükümet tarafından da desteklenen bir festivalden oluştuğunu ifade etti. Acar, “İki de müzik röportajı yayınladık. Ulaştığımız en yüksek dinleyici sayısı su ana kadar Lüksemburg’tan yayınladığımız festivaldi. Bu etkinlik yaklaşık bin tekil kullanıcı tarafından canlı izlendi” dedi.

Haberin Devamı

Fikir nasıl doğdu?

EPIQUR fikrinin 2017 Aralık ayında San Francisco’da ortaya çıktığını anlatan Acar, “Ben San Francisco’da, Murat da Almanya’dayken sık sık gittiğimiz canlı müzik etkinlikleri hakkında konuşuyorduk. Bir gün çok keyif aldığım bir canlı performansı Murat’a anlatırken bu canlı performansın ve daha birçoğunun neden kaybolup gittiğini ve dijital dünyada var olmadığını sorgulamaya başladık. Hemen sonrasında etrafımızdaki müzisyenlerle, daha sonra da çeşitli ülkelerden 50’nin üzerinde müzisyen ve 20’nin üzerinde işletmeci ile görüştük. Sonunda donanım destekli interaktif ve sosyal bir platform olan Epiqur fikrini ortaya çıkardık” dedi.

Haberin Devamı

Üçüncü şahıslara bağlı kalmayacaklar

ÖNCELİKLİ hedeflerinin, doğrudan müzisyenle dinleyiciyi buluşturma rüzgârına biraz daha güç sağlamak olduğunu belirten Acar, İş Bankası’nın ana destekçisi olduğu Workup Girişimcilik Programı’nda yer aldıklarını söyledi. Acar, şunları ifade etti: “Workup bizi çok doğru insanlarla buluşturdu. Tecrübe eksiğimiz olan alanlarda bizim için en hızlı şekilde doğru bağlantıları kurarak çok hızlı geri dönüşler almamızı ve bu sayede vakit ve enerji kaybetmeden devam etmemizi sağlıyor. Tecrübeli mentorlar ve Ömer Erkmen gibi ekosistemin duayenleri vizyonumuzu kaybetmeden devam etmemizde bize çok ciddi bir itici güç oluyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!