Migros 4 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak

Güncelleme Tarihi:

Migros 4 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2011 13:05

Geçtiğimiz günlerde indirimli marketler zinciri Şok’u elinden çıkaran Migros, bu zincirdeki çalışanlarının mağdur olmayacağını, bununla birlikte bu yıl içinde 4 bin 500 kişiye ek istihdam sağlayacaklarını açıkladı. Şirket, 2012’de ise hafta iki tane süpermarket açmayı planlıyor.

Haberin Devamı

Tort, Migros Grıubu olarak istihdam yaratmanın şirketlerinin en büyük önceliklerinden biri olduğunu söyledi.

 

Migros Grubu 2010’da, 6 bin kişiye yeni istihdam yaratırken, Ağustos ayında Şok mağazaları dahil 23 bin kişilik bir çalışan grubuna ulaştı.

 

Tort, “Şok’un devri ile 5 bin 600 çalışanımızın istihdamı kaybolmadı. Bu arkadaşlara yeni ufuklara yol açılmasında yardım edilecek. Önümüzdeki dönemde açacağımız yeni mağazalarla, 4 bin 500 kişiye istihdam sağlamayı planlıyoruz” diye konuştu.

 

EN YAKIN RAKİPLERİNİN DÖRT KATI BÜYÜKLÜĞÜNDE

Yarı yıl değerlendirmesi ve yeni stratejilerini duyurdukları basın toplantısında konuşan Migros Genel Müdürü Özgür Tort, Şok’u ellerinden çıkararak giden 1.2 milyar TL’lik cironun üzerine çıkıp, Migros mağazaları olarak sadece süpermarket alanına odaklanmak istediklerini de açıkladı.

Haberin Devamı

 

2010 yılı sonunda Anadolu’da yüzde 34 ile tarihi büyüme rakamına ulaştıklarını açıklayan Tort, Türkiye genelinde yüzde 11 büyüdüklerini belirtti.

 

Migros Genel Müdürü, 2011 ve 2012’de de bu ivmeyi koruyacaklarını ifade ederken, 2011 için hedefledikleri cironun 5.7 milyar TL olduğunu söyledi.

 

M-JET’LE HIZLI ALIŞVERİŞ HEDEFİ  

Migros Grubu bünyesinde, 5M’ler büyük metropol ve alışveriş merkezlerinde hizmet verirken, MMMve MM Migros’lar MAXI ve MİDİ Tanşaş’lar, Macrocenter’lar şehirlerin ana caddelerinde işletiliyor. 

 

Şirket şehirlerin daha ara sokakları, küçük semtleri ve mahallelerine ulaşmak amacıyla son birkaç aydır denediği M-Jet mağazalarını da artırmayı planlıyor.

 

150 m2’lik alan içine 3 bin 200 kalem ürünü sokan bu mağazalarda, indirimli mallar ve tüketicilerin istedikleri marka malların bir arada tutulacağı, tüketicilere istedikleri ürün türünde hizmet vermeyi hedefledikleri belirtildi.  

 

Haberin Devamı

İndirimli ürünler olarak Migros’un kendi ürettiği malları satacaklarını açıklayan Tort, M-Jet’lerin indirimli mağazalarla karıştırılmaması gerektiğini ifade etti.

 

2012’DE EN AZ 100 MAĞAZA HEDEFİ

 

Tort, “İstanbul’da birkaç Şok mağazasını M-Jet’e çevirdik. Ancak bunlar birkaç mağazayla sınırlıydı. Kesinlikle yanlış anlaşılmaması gereken bir konu var. O da M-Jet’lerin indirimli ürünlerin satıldığı mağazalar olmayacağı. M-Jet’ler, ara sokak ve mahallerde küçük bir alanda geniş bir ürün yelpazesiyle müşterilere hizmet vermek amacıyla geliştirildi” dedi.

 

Şu anda Türkiye genelinde 21 adet M-Jet mağazasının yer aldığını söyleyen Tort, Migros olarak tek yatırım hedeflerinin bu mağazalardan oluşmadığına dikkat çekti.

 

Haberin Devamı

Şirket, 2012’de iki hafta bir yeni bir süpermarket açarak, en az 100 mağaza daha açmak istediklerini açıkladı.

 

Migros’un 2012 için yatırım hedefi ise 140-150 milyon TL olarak gösterildi.

 

MİGROS’TAN NOSTALJİ RÜZGARI

Migros, 57’inci yıl kutlamaları dahilinde, makarnadan gazlı içecek ve çikolataya kadar birçok ürünü bundan 50 yıl önce kullanılan ambalajlarıyla, satış kamyonlarından müşterilerine sunmayı planladıklarını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!