Microsoft'un dünyada ilk KOBİ desteği Türkiye'de

Güncelleme Tarihi:

Microsoftun dünyada ilk KOBİ desteği Türkiyede
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2001 00:00


Haberin Devamı

Microsoft Türkiye, ilk kez Türkiye'de KOBİ'ler için ‘‘Girişimci Danışma Merkezi’’ni devreye sokuyor. Merkezle bağlantı kuran KOBİ'ler, en uygun girişimci danışma ortağına yönlendirilecek. Doğan Online da Microsoft'la geliştirdiği ‘‘Kobibox’’ı tanıttı.

Geçen yıl ‘‘Çözüm 2000’’ programı ile Bill Gates tarafından tüm dünyaya örnek gösterilen Microsoft Türkiye, işlerini elektronik ortama taşımak isteyen küçük ve orta boy işletmeler için (KOBİ) Girişimci Danışma Merkezi adıyla yeni bir programı uygulamaya koyuyor. Microsoft'un dünyada ilk kez uyguladığı bu program ile KOBİ'lere 3 ayrı kanaldan hizmet verilecek.

Antalya'da 300'e yakın bayisi ile birlikte ‘‘Başarıya Yolculuk’’ adıyla bir toplantı düzenleyen Microsoft Türkiye, KOBİ'lere girişimci danışma merkezi, girişimci web sitesi ve girişimci danışma ortakları ile destek verecek.

DANIŞMA MERKEZİ

KOBİ'ler, girişimci danışma merkezini telefonla arayarak sorunlarına yanıt bulabilecekler. Girişimci Danışma Merkezleri, kendilerini arayan KOBİ'leri en uygun girişimci danışma ortağına yönlendirecek. KOBİ'ler ayrıca Microsoft tarafından kendileri için kurulan özel bir portaldan da (girişimci web sitesi) 24 saat kesintisiz bilgi alabilecek.

Topkapı Palace'da düzenlenen Başarıya Yolculuk toplantısında, Microsoft'un geleneksel yıllık ödellire de dağıtıldı. Kültür Bakanı İstemihan Talay da, telif hakları konusundaki çalışmalar nedeniyle ödülünü Microsoft Türkiye Genel Müdürü Haluk Maga'dan aldı.

DOL'DAN KOBIBOX

Microsoft'un Başarıya Yolculuk toplantısında , Doğan Online da (DOL) KOBİ'ler için Microsoft ile birlikte geliştirdiği Kobibox adlı kurumsal internet projesini tanıttı. Proje, kurumsal internet kullanıcılarına erişim ve kurumsal servis portalları konusunda ihtiyaçlarını karşılayabilen bir hizmetler bütününü sunuyor. DOL, proje kapsamında kurumlara kiralık hat, telefon ve modem bağlantısı konusunda ayrıcalıklar sunan erişim paketlerinin yanısıra, kurumların internetteki ofisleri ve aynı zamanda dışarıya açılan pencereleri olarak hizmet verecek portallar sunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!