Microsoft ve Yahoo Google’la rekabet için güç birliği yaptı

Güncelleme Tarihi:

Microsoft ve Yahoo Google’la rekabet için güç birliği yaptı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2009 00:00

Microsoft ve Yahoo, internette arama ortaklığı oluşturulması konusunda anlaşmaya vardı.Anlaşma, dünyanın en büyük yazılım şirketi Microsoft’a, internette en büyük ikinci arama motoru olabilme imkanına kavuşturacak. On yıllık anlaşmayla Microsoft, internette en büyük arama motoru ve reklam lideri Google’a karşı önemli bir avantaj yakalayacak.

Reklamcılara seçenek

Microsoft’un CEO’su Steve Ballmer, anlaşma sayesinde, Microsoft’un arama motoru Bing’in rekabet için gerekli olan ölçeğe kavuşacağını belirterek, “Bu anlaşmayla, aramada daha fazla yenilik, reklamcılar için daha iyi değer ve tek bir şirketin şu anda hakim olduğu piyasada gerçek tüketici seçimi yaratacağız” dedi. Yahoo CEO’su Carol Bartz ise yaptı açıklamada, “Anlaşma, Yahoo, kullanıcılarımız ve endüstriye gemi yüküyle değer katacak. Ve bu anlaşmayla internet yeniliği (innovasyon) ve gelişmesinde yeni bir çağın kurulacağına inanıyorum” diye konuştu.

Anlaşmayla Yahoo, ilk 5 yılda kendi sitesindeki tüm arama ve reklam gelirlerinin yüzde 88’ini alacak ve Microsoft’un bazı internet sitelerinde reklam satma hakkına kavuşacak. Yahoo, anlaşmanın, yıllık kârını 500 milyon dolara kadar artıracağını ve yılda sermaye harcamalarında 275 milyon dolar da tasarruf sağlayacağını tahmin ediyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!