Microsoft ve HP'den işbirliği

Güncelleme Tarihi:

Microsoft ve HPden işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2010 16:32

Dünyada yazılım endüstrisinin en önemli oyuncularından biri olan Microsoft ile bilgi teknolojileri sektörünün en önde gelen kuruluşlarından Hewlett-Packard’ın küresel çapta yaptığı 250 milyon dolarlık işbirliği anlaşması Türkiye’de de uygulamaya geçiyor.

Türkiye Microsoft ile Türkiye HP arasında da işbirliğini kapsayan anlaşma üç yıllık dönemde küresel ölçekte toplam 250 milyon dolarlık bir yatırım öngörüyor. Anlaşmaya göre Microsoft ve HP Türkiye’de de bilgi teknolojileri (BT) varlıklarını bir araya getirerek, altyapıdan uygulamaya uzanan geniş bir yelpazede, farklı çözüm alternatifleriyle müşterilerine entegre hizmet sunarken, her iki şirket ayrı ayrı gerçekleştirdikleri bir çok iş sürecini de ortak bir çalışma platformuna dönüştürecek. BT alanında ürün tasarımı ve Araştırma-Geliştirme alanında her iki şirket arasında önemli bir işbirliğinin yolu açılacak.

Bilişim endüstrisinde en geniş müşteri tabanına seslenmeyi ve teknoloji ortamlarını büyük ölçüde sadeleştirmeyi hedefleyen bu girişimin Türkiye’ye yönelik yansımaları Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen ile HP Türkiye Genel Müdürü Serdar Urçar’ın da hazır bulunduğu bir basın toplantısıyla açıklandı. Tamer Özmen, bu girişim sayesinde satış ve pazarlama süreçlerinin yanı sıra ürün tasarımı aşamasında HP ile ortak bir çalışma içinde olacaklarını vurgulayarak, işbirliğinin KOBİ’ler ve kurumsal müşteriler için yeni bir büyüme fırsatı yaratacağını söyledi.

"BİLİŞİM ENDÜSTRİSİNİN YÖNÜ DEĞİŞTİRECEK ÇARPICI BİR ANLAŞMA"

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Özmen, bu girişimin endüstrinin yönünü değiştiren çarpıcı bir anlaşma olduğunun altını çizerek şunları söyledi:

“Bu tarihi anlaşma, iki şirketin yenilikçiliğini ve teknoloji portföyünü müşterilerine avantaj sağlayan tek bir potada buluşturuyor. Microsoft ve HP’nin bu ortak girişimi, veri merkezlerindeki sunucu ve ağ yönetiminden veri depolama sistemlerine; satış operasyonlarından pazarlama faaliyetlerine kadar hemen her alanda çok kapsamlı bir işbirliğini gündeme getirdi. Endüstrinin en büyük satış ve destek kanalını yaratan bu çalışma, müşterilerimize yepyeni çözüm ve servislerin sunulmasını sağlarken, bu anlaşmanın en kazançlı kesimi de yine HP ve Microsoft’un ortak sinerjisiyle mevcut yatırımlarını koruma ve geliştirme fırsatı bulan müşterilerimiz olacak.”

Microsoft ve HP arasında imzalanan bu anlaşmanın sadece Türkiye için değil, bölgede ortaya çıkabilecek iş fırsatları açısından da büyük bir önem taşıdığını vurgulayan Tamer Özmen “ Geçmişte çeşitli projelerde birlikte çalışan Microsoft Türkiye ve HP Türkiye ekibi bu anlaşmayla birlikte müşteri ve iş ortaklarına yeni imkanlar sunabilecekleri yeni dönem için gerekli hazırlıkları yapmaya başladı. Eğer anlaşmanın içini en iyi şekilde doldurabilirsek bundan hem bilişim eko sistemi hem de genel ekonomi büyük kazançla çıkacak” diye konuştu. Özmen “ Bu konuda tüm arkadaşlarımız çok kapsamlı bir çalışma içindeler. Ayakları yere sağlam basan bu işbirliğinin eko sistemimizde büyük bir geri dönüş yapacağına inanıyoruz” dedi.

HP Türkiye Genel Müdürü Serdar Urçar ise iki şirketin birlikte çok büyük bir teknoloji portföyüne sahip olduğuna dikkat çekerek anlaşmayı şu sözlerle değerlendirdi: “Bu anlaşma iki firmanın denenmiş ve kanıtlanmış teknolojilerini kullanan müşterilerimiz için olduğu kadar, farklı platformlara sahip kurumlar açısından da çarpıcı kazanımlar getirecek. Firmaların yeniliğe, hıza, dinamizme, esnekliğe, verimliliğe geçiş yolundaki dönüşümlerinde bilgi teknolojilerine yatırım yapma anlayışının ağırlık kazandığı şu dönemde, deneyim ve çözümlerimizle HP ve Microsoft olarak müşterilerimize teknolojiye daha uygun maliyetlerle ulaşma,performans, esneklik ve yüksek verimlilik sunan entegre çözümlerimiz ile güvenilir ve stratejik iş ortağı olmak yolunda yeni bir adım daha atmış oluyoruz”.

“TÜRKİYE’DE BU İŞBİRLİĞİ ÇOK DAHA ETKİN FIRSATLAR YARATACAK”

Urçar, Microsoft ve HP’nin Türkiye’de bilişim eko sisteminde çok önemli bir ağırlığı olduğunu hatırlatarak, “ Yaratacağımız yeni çözümlerle KOBİ’ler, OBİ’ler, finans kurumları ve büyük kurumsal şirketler için hem ürün hem de teknolojik anlamda çok güçlü bir altyapı yaratabileceğiz. Ve bu altyapıya da müşterilerin uygun maliyetlerle ulaşmasına, teknoloji yatırımlarını da doğru kapasitelerde kullanabilmelerine olanak sağlayabileceğiz. Sanallaştırma çözümleri bu konuda önemli bir rol oynayacak. Kriz sonrası dönemde şirketlerin büyüme süreçlerinin Microsoft-HP işbirliğinin de katkısıyla yeniden hız kazanacağını düşünüyoruz. Zaten tüm amacımız BT yatırımlarının ekonomide ve eko sistemdeki paydaşlarımız nezdinde büyüme olarak geri dönmesidir” dedi. Microsoft ve HP’nin geniş ürün ve çözüm portföylerinin, kurumların mevcut yatırımlarını güvence altına alırken, her iki şirketin müşterilerinin de yeni gelişen hizmet ağırlıklı bilişim modellerinin avantajlarından da faydalanmaya başlayacağını belirten Urçar, “Kurumlar büyük yatırımlar yapmak yerine uzaktan sunulan hesaplı ve esnek çözümlere erişme imkanına sahip olacak” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!