Microsoft’ta Türk genel müdür

Güncelleme Tarihi:

Microsoft’ta Türk genel müdür
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

MICROSOFT Türkiye Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Microsoft'un ABD'deki genel merkezinde, tüm dünyadaki endüstriyel ürünlerden sorumlu gnel mdür olarak görev yapacak. Ciliv, Microsoft'un Kurumsal Hizmetler ve Ortaklardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ian Rogoff'tan sonra ikinci sorumlu olacak.

DÜNYANIN en büyük yazılım kuruluşu Microsoft'un ‘‘kaptan köşkü’’ olarak adlandırılan Redmond'daki merkezinde artık bir Türk de görev yapacak. Microsoft Türkiye Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Microsoft'un tüm dünyadaki endüstriyel ürünlerini yöneten Endüstri Çözümleri Grubu'nun Genel Müdürlüğü'ne atandı. Ciliv'in yeni görevi, Microsoft'ta bir Türk'ün bugüne kadar yükselebildiği en üst kademe. Ciliv, Microsoft'un Kurumsal Hizmetler ve Ortaklardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ian Rogoff'tan sonra ikinci sorumlu olacak.

Microsoft'ta Ciliv'den boşalan Türkiye Genel Müdürlüğü'ne ise Haluk Maga atandı.

Süreyya Ciliv, sadece Türkiye'nin değil, bilgi teknolojileri sektörünün kalbi olan ABD'nin de en başarılı yöneticilerinden biri olarak kabul ediliyor. ABD'de mesleki kariyerinin en üst noktasında, kendi işinin patronu iken, Türkiye'ye dönen Ciliv'in başarı hikayesinin anahtarı, 1977 yılında ODTÜ'de gerçekleştirilen öğrenci boykotu oldu. Boykot nedeniyle okulun eğitime ara vermesi üzerine ABD'ye gitme kararı veren Ciliv, ABD'de geçen 20 yılda okul kantininde çalışan burslu bir öğrencilikten, IBM'in ortak olduğu Novasoft şirketinin başkanlığına uzanan bir başarı hikayesinin baş rol oyuncusu oldu.

ÇİFTE DİPLOMALI

1958 yılında Zonguldak'ta doğan Süreyya Ciliv, 1977'de 19 yaşında eğitimini sürdürmek için ABD'ye gitti. Universty of Michigan'da, endüstri mühendisliği ile birlikte bilgisayar mühendisliği eğitimi de alan Ciliv, 3.5 yılda, Universty of Michigan'dan iki diploma ile mezun olmayı başardı. Okulu birincilikle bitiren Ciliv'in adına hala üniversitedeki ‘‘gurur duvarı’’nda bir plaket bulunuyor. 1981 yılında üniversiteden mezun olduktan sonra, Harvard Business School'da iki yıl iş idaresi masterı alan Ciliv, 4.5 sene Metagraphics'de çalıştı. Ciliv bu firmadan ayrıldıktan 8 ay sonra, Metagaphics'in en büyük ortağı oldu. Ciliv, 1987 yılında İngiliz asıllı ABD'li bir arkadaşı ile 3 bin dolara Novasoft'u kurdu. Daha sonra IBM'in de ortak olduğu bu firma Gartner Group tarafından ‘‘en vizyonel şirket’’ seçildi.

1997 yılında Türkiye'ye dönen Ciliv, bu tarihten beri Microsoft Türkiye'nin genel müdürlüğü görevini yürütüyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!