Microsoft, İnternet'e girişi daha da hızlandırdı

Güncelleme Tarihi:

Microsoft, İnternete girişi daha da hızlandırdı
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 1999 00:00

Haberin Devamı

Dünyanın en büyük yazılım firması Microsoft İnternet'te sörfü daha kolay ve hızlı hale getiren yeni navigasyon programını piyasaya sürdü. ‘Internet Explorer 5.0’ adıyla tanıtılan yeni programla Microsoft'ın en büyük rakibi olan Netscape'e karşı üstünlüğünü biraz daha artıracağı belirtildi.

Yeni tarayıcıya (Web browser) bağlı ‘‘radio toolbar’’ denilen ek bir yazılım kullanıcının İnternet'te sörf yaparken aynı anda radyo dinlemesine olanak veriyor. Microsoft yetkilileri yeni yazılımın hard diskte daha az yer kapladığını ve önceden kullanıcının aklını karıştıran bir sürü işlemi basitleştirdiğini bildirdiler. Bu özelliklerinin dışında yeni tarayıcı Eylül 1997'de piyasaya sürülen ve Windows 98'in içine yerleştirilen eski model 4.0'dan çok büyük farklılıklar taşımıyor.

Microsoft'un İnternet'teki payı bu sektörün öncülüğünü yapan Netscape'e 1998'de oldukça yaklaşmıştı. Yıl sonunda payını yüzde 43.8'e çıkararak yüzde 41.5 paya sahip Netscape'i geride bırakmaya başlayan Microsoft İnternet tarayıcısını Windows programları içerisine yerleştirerek haksız rekabet yaptığı gerekçesiyle hakkında anti-tekel davası açılmıştı. Dünyanın en zengin işadamı ünvanına sahip Bill Gates'in başında olduğu Microsoft'un ürettiği programlar dünyadaki kişisel bilgisayarların yüzde 90'ında kullanılıyor. Netscape'in de bu yıl sonunda yeni navigasyon programını piyasaya sürmesi beklenirken Microsoft'un patronu Bill Gates ‘‘Onlar (Netscape) kendi tarayıcılarını geliştirme, biz de kendimizinkini ortaya koyma yeteneğine sahibiz. Sonunda müşteriler ortaya konan ürünlerden birini seçecek’’ dedi. Microsoft yeni tarayıcısını ücretsiz dağıtıyor. Yıl sonuna doğru Windows 98'in özel versiyonunu piyasaya çıkaracak olan Microsoft'un ‘Internet Explorer 5.0’in yanı sıra bazı yeni teknolojileri de tanıtacağı belirtiliyor. Bu yeniliklerden birinde 4 kişisel bilgisayarın aynı anda bir tek internet bağlantısı ile sörf yapabilmesi mümkün olacak. Yani 4 kişilik bir ailede ebeveynler ve çocuklar kendi bilgisayarlarını kullanırken tek bir internet bağlantısı ile istedikleri web sayfalarında dolaşabilecekler.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!