Mevzuata uygun ölmek istiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Mevzuata uygun ölmek istiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2009 20:02

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'de güçlü bir ekonomi için güçlü bir demokrasinin varlığına ihtiyaç duyulduğunu, bu kapsamda Anayasa'nın baştan ele alınması gerektiğini belirterek, “Biz mevzuata uygun ölmek istemiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Hisarcıklıoğlu, çek konusunda yaşanan sıkıntıların iş dünyası lehine yeniden düzenlenmesi için yeni Çek Yasası'nın bin 550 maddesinin büyük çoğunluğunun TOBB Başkan Yardımcısı nezdinde yürütüldüğünü söyledi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın (EBSO) Olağanüstü Meclis Toplantısı'nda İzmir'deki oda ve borsa birliği başkanlarına ve sanayicilere seslenen Hisarcıklıoğlu, kriz ortamında birliğe daha çok ihtiyaç duyulduğunu belirterek ortaklık kültürünün gelişmesi gerektiğini kaydetti. Türkiye'deki mevcut Anayasa'nın devletin ağırlığının da yüzde 50 olarak belirlendiği 1980'li yıllara denk düştüğünü hatırlatan Hisarcıklıoğlu, Anayasa'nın çağın gereklerine göre güncellenmesini istedi. Hisarcıklıoğlu, “Türkiye'nin güçlü ekonomisi olacaksa kaliteli demokrasisi olmak zorunda. İkisi birbirinden ayrılmaz bir bütün. Türkiye önümüzdeki dönemde yapısal değişim ve dönüşümünü yapmalı. Bu işe de Anayasa'dan başlanmalı. Biz mevzuata uygun ölmek istemiyoruz” dedi.

ÇEK YASASI TAKİBİMİZDE

Hisarcıklıoğlu, iş dünyasının Çek Yasası konusundaki sıkıntılarının da haklı olduğunu vurgulayarak bin 550 maddelik yasanın tüm aşamalarını başkan yardımcılığı nezdinde tek tek takip ettiklerini anlatarak, pürüz yaratan maddelerin de Genel Kurul'da düzelmesini umduğunu kaydetti. Ancak nihai kararı TBMM'nin vereceğini söyleyen Hisarcıklıoğlu, “Biz hiçbir zaman halk iradesinin üstünde değiliz. Son karar onlarındır. Oradan çıkan karara hepimiz saygı duymak zorundayız” diye konuştu. Hisarcıklıoğlu, iç talebin canlandırılması için devlet desteklerinin de sürmesi gerektiğini savundu.

Haberin Devamı

İZMİR'E ÖVGÜ

Konuşmasında İzmir'in lojistik merkezi ve fuarlar kenti olması için TOBB'un imkanları dahilinde her türlü yardımda bulunacaklarının altını çizen Hisarcıklıoğlu, kentteki birliktelik kültürünün örnek teşkil ettiğini dile getirdi. İzmir'deki Ticaret, Sanayi Odası ve Ticaret Borsası başkanlarının ortak vergi ödül töreni düzenleyeceğini kendine ilettiklerini kaydeden Hisarcıklıoğlu, “Bu birliktelik ruhunu ortaya koymaktadır. İlk kez böyle bir şey yapılacak” dedi. Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi İzmir'de de firmaların kurumsallaşmayı başaramadığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, yüz yıl önce kurulmuş firmaların ayakta kalmadığını söyledi. Hisarcıklıoğlu, sanayiciden şirketlerini kurumsallaştırmasını istedi.
Toplantıda konuşan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ise, dünyanın 10'uncu büyük ekonomisi olmak isteyen Türkiye'nin zaman kaybetmeden harekete geçmesini istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!