Mevduatta en iyi teklifler belirlendi

Güncelleme Tarihi:

Mevduatta en iyi teklifler belirlendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2001 10:49

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), bünyesinde bulunan bankalardaki mevduatın diğer ticari bankalara ``ihale yoluyla`` devrine ilişkin alınan tekliflerin sonuçlarını açıkladı.

TMSF`den yapılan açıklamaya göre, Fon bünyesinde bulunan bankalardaki mevduatın diğer ticari bankalara ``ihale yoluyla`` devrine ilişkin izlenecek temel unsurlar çerçevesinde, 8 Aralık tarihli Resmi Gazete`de yayımlanan ilan doğrultusunda alınan teklifler değerlendirilerek en iyi tutarlar belirlendi.

Bu kapsamda, en iyi teklifi veren banka ile görüşmelere başlanarak, yarın itibarıyla söz konusu havuzlarda belirtilen mevduatın ilgili bankaya devredilmesi sağlanacak.

Tasarruf sahipleri, yapılacak devirler dolayısıyla hiçbir şekilde hak kaybına uğramayacak. Mevduatların hangi bankalara devir edildiği yönünde önceden bilgilendirilecek.

TEKLİFLER

Fon bünyesindeki bankalardaki mevduatın devrine ilişkin ticari bankalardan alınan teklifler ise şöyle:

Yabancı para cinsinden havuz büyüklüğü (anapara ve işlenmiş faizleri toplamı) 151 milyon 305 bin 761 dolar olan mevduata 8 teklif gelirken, en iyi teklif tutarı 158 milyon 356 bin dolar oldu.

Yabancı para cinsinden havuz büyüklüğü 303 milyon 452 bin 788 dolar için 5 teklif alınırken, en iyi teklif 316 milyon 544 bin dolar olarak gerçekleşti.

Yabancı para cinsinden havuz büyüklüğü 249 milyon 340 bin 443 dolar için 6 teklif alınırken, en iyi teklif tutarı 261 milyon 35 bin dolar oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!