Metro Turizm'in pidesi Kıbrıs'ta

Güncelleme Tarihi:

Metro Turizmin pidesi Kıbrısta
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2009 09:51

Metro Grubu'nun şirketi olan Sampi Pide, yurtdışındaki ilk şubesi KKTC'ye açtı

Haberin Devamı

Metro Turizm uluslararası holding oluyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Derviş Eroğlu, Türk şirketlerinin artık dünyaya açıldığını, KKTC'ye gelen yatırımların da daha çok Türkiye'den geldiğini belirterek, “Dışarıya açılırken Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni de hatırlamaları bizim için önemlidir” dedi.

Başbakan Eroğlu, Metro Turizm Yatırım Grubunun Türkiye dışındaki ilk Sampi Pide Şubesinin Girne'deki açılışına katıldı.Türk şirketlerinin yurt dışına açılmasının önemli olduğunu belirten Eroğlu, vatandaşın Sampi'nin lezzetini alınca, şirketin yeni yerler açacağına emin olduğunu dile getirdi. Eroğlu, Türk şirketlerinden gelen yatırımları memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

“Türk şirketleri artık dünyaya açılmıştır. KKTC'ye gelen yatırımlar daha çok Türkiye'den gelen yatırımlardır. Dışarıya açılırken Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni de hatırlamaları bizim için önemlidir. Ben Sampi Pide'nin 5-10 gün önce tadına baktım herkese tavsiye ederim. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti daha çok hizmet sektörüne açık, küçük bir ülke. Bu gibi iş yerleri turizme hizmet vermektedir. Biz üniversiteye ağırlık verdik. Sampi de öğrencilere hizmet verecek.”
Metro Turizm Yatırımlar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk ise Sampi'nin KKTC'de şube hedefi olmadığını ancak, KKTC'den davet almaları üzerine Sampi olarak Türkiye dışındaki ilk yatırımlarını “Yavru Vatan” KKTC'ye yaptıklarını anlattı. Avrupa ülkelerinde de araştırmalara başladıklarını ifade eden Öztürk, “Amerikalı ünlü markalarını satabiliyorsa, biz neden kendi markamızı yaratmayalım? Kendi damak tadımızı dünyaya sunmayalım? Biz bu mantıkla yola çıktık. Öncelikle pide sonra da köfte ve döner markasıyla yurt dışına açılıyoruz. Hem Türkiye'den hem de dünyadan KKTC'ye olağanüstü yatırımlar geleceği inancındayım. Kıbrıs'a yatırım yapan çok daha karlı olacaktır. Bugün herkesi Kıbrıs'a yatırım yapmaya çağırıyorum yarın çok geç olabilir.”

Açılıştan sonra Galip Öztürk, KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu'na plaket sundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!