Metro: Erdoğan çok başarılı bürokrasi hemen düzelmez

Güncelleme Tarihi:

Metro: Erdoğan çok başarılı bürokrasi hemen düzelmez
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2005 01:44

Metro Group CEO’su Hans Joachim Körber, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yabancı sermaye ile ilişkiler ve ekonomi yönetiminde başarılı olduğunu belirtti. Körber, geçen yılki Yatırım Danışma Konseyi’nden buyana bir yıl içinde bürokratik engellerin ortadan kalkmasının zor olduğunu söyledi.

METRO Group CEO’su Hans Joachim Körber Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yabancı sermayeyi çekme ve ekonomi yönetimi konusunda başarılı olduğunu, aksaklıkların tümünün bir yıl içinde giderilemeyeceğini söyledi. Geçtiğimiz yıl mart ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında İstanbul’da düzenlenen Yatırım Danışma Konseyi’ne katılan, bir yıl boyunca Konsey’in çalışmalarını izleyen Körber, ‘Önümüzdeki ayın 28’inde bu toplantının ikincisi yapılacak. İşadamları yine Başbakan Erdoğan ile bir gün boyunca görüşecek ve ortaya önemli bir sinerji çıkacak’ dedi.

BÜROKRASİ 1 YILDA DEĞİŞMEZ:

Körber, yabancı yatırımcının Türkiye’de bürokrasi engeline takıldığı yönünde şikayetler geldiği hatırlatıldığında şu yanıtı verdi: ‘Biz 30 ülkede çalışıyoruz, dünyanın her yerinde bürokrasi benzer tepkileri verir. Almanya’da da bürokrasi var. Bürokrasinin alışkanlıkları bir yılda değiştirilemez. Biz Başbakan Erdoğan’ın yabancı sermayeyi çekme konusunda iyi niyetli bir çaba içerisinde olduğunu görüyoruz.’

ENFLASYON DEVRİMİ:

Körber, Türk ekonomisinin büyük bir değişim içine girdiğini, özellikle enflasyonun indirilmesi konusunda büyük bir devrim yaşandığını belirterek şöyle konuştu: ‘Ben 16 yıldır Türkiye ile ilgileniyorum ve ilk kez enflasyonun yüzde 10’nun altına indiğini görüyorum. Bu büyük bir devrim. Gelinen nokta büyük başarı, reformlar devam ediyor, ekonomi kendine geliyor. Hükümeti takdir ediyoruz.’

Türkiye cirosu çok başarılı

METRO
’nun Türkiye operasyonunun başarısının aynı zamanda Türkiye’nin potansiyeli hakkında bilgi verdiğini vurgulayan, Hans Joachim Körber, Metro Group’un Türkiye’de 2004 yılındaki performansı hakkında şu bilgileri verdi: ‘Şirketler bazında Türkiye’de Metro Cash And Carry’nin 2003 yılında 452 milyon Euro olan cirosu yüzde 17 artışla 2004 yılında 527 milyon Euro’ya, Real’in 2003’te 167 milyon Euro olan cirosu yüzde 10 artışla 183 milyon Euro’ya, Praktiker’in 2003 yılında 56 milyon Euro olan cirosu da yüzde 25 artışla 70 milyon Euro’ya yükseldi.

Metro’da 2005 yatırım 2006 açılış yılı olacak

METRO Group CEO’su Hans Joachim Körber, Türkiye’ye yönelik yatırım planlarını hayata geçirmeye başladıklarının sinyalini verdi. Türkiye’de önümüzdeki 3 yılda 300 milyon Euro yatırım planı bulunan Metro’nun Real Hipermarket yatırımı için harekete geçtiğini belirten Körber, ‘İstanbul, Ankara ve İzmir’de, Real’in 4 yeni mağaza açması için başlatılan araştırmalarda son aşamaya gelindi, 2006, Türkiye’de özellikle Real’in yılı olacak’ dedi.

Media Markt ve Saturn için Türkiye’yi izliyoruz

HANS
Joachim Körber, Grub’un önde gelen elektrik-elektronik şirketleri Media Markt ve Saturn’un Türkiye’de yatırıma gidip gitmeyeceği konusundaki soruyu yanıtlarken, konuyu izlemeye aldıklarını ancak henüz karar vermediklerini belirtti. Media Markt ve Saturn, Metro Group içerisinde satışları ve kárı en hızlı yükselen iki şirket olma özelliği gösteriyor. Media Markt ve Saturn’un geçtiğimiz yıl cirosu bir önceki yıla göre yüzde 15.6 oranında artarak 12.2 milyar dolar olarak gerçekleşti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!