Merterli tekstilcilerin ihracat için güçbirliği

Güncelleme Tarihi:

Merterli tekstilcilerin ihracat için güçbirliği
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 1997 00:00

Haberin Devamı

Bu yılın başında ağırlıklı olarak İstanbul Merter'de faaliyet gösteren 30 firmanın birleşmesiyle ocak ayında sektörel dış ticaret şirketi olarak kurulan GİSAD, İstanbul'un EGS'si oluyor. İzmir'de kurulan EGS, üyelerine, tedarik, nakliye, finansman, ihracat, sigorta alanlarında şirket kurarak küçük ve orta işletmeler arasında güç birliği sağlamıştı. GİSAD Dış Ticaret, EGS'den sonra hızla büyüyen ilk dış ticaret şirketi oldu.

Yılın ilk 9 ayında 40 milyon dolarlık ihracat yapan GİSAD, 1998 sonunda 250 milyon dolarlık ihracat hedefi belirledi. GİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Debreli, GİS Sigorta'nın kurulmasından sonra GİS Factoring, GİS Leasing şirketlerinin de devreye gireceğini açıkladı. Debreli, hedef pazar olarak İngiltere ve Rusya pazarını seçtiklerini söyledi. Rusya'da mağaza, İngiltere'de ise bir pazarlama şirketi kurmayı planladıklarını belirten Debreli şöyle devam etti:

Almanya'daki durgunluğu ve yeni fırsatları dikkate alarak farklı pazarlara yöneleceğiz.

50 ortakla kurulduk. Finans alanında da büyüyeceğiz. GİSAD ihracat pazarı olarak Japonya, Avrupa Birliği ülkeleri ve ABD'ye yöneldi. Sermayemizi 50 milyar liradan 200 milyar liraya çıkarıyoruz. 30 yeni üye adayımız daha var. Büyüme staretejimizi EGS gibi atak ama GSD modeli gibi de emin adımlarla ilerleme üzerine kurduk. Tamer ÇERÇİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!