Merkezi eylem komitesi kurdular

Güncelleme Tarihi:

Merkezi eylem komitesi kurdular
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 1999 00:00

Haberin Devamı

Türk-iş Başkanı Bayram Meral, taleplerinin yerine getirilmemesi durumunda 3 işçi konfederasyonunun Ekonomik ve Sosyal Konsey'den (ESK) çekileceğini bildirerek, yapılacak eylemlerin koordinasyonu için bir merkezi eylem komitesinin oluşturulduğunu kaydetti.

Kuruluşların kendi yetkili organlarında alınan kararlar doğrultusunda yapacakları eylemleri, tüm kuruluşlar tarafından aktif bir biçimde destekleneceğini anlatan Meral, 15 Temmuz günü tüm illerde hükümeti oluşturan siyasi partilerin il örgütlerinin ziyaret edileceğini belirtti. Meral, kuruluşların, 15-17 ve 18 Temmuz'da düzenlenecek bölgesel mitingleri ve 19 Temmuz'da Ankara'da hükümeti oluşturan 3 siyasi partinin genel merkezlerine yapılacak ziyaretleri ve 24 Temmuz'da Ankara'da yapılacak mitingi de birlikte düzenleyeceğini bildirdi. Meral, sorunların çözülmemesi durumunda işçi ve memuruyla tüm çalışanların üretimden gelen güçlerini kullanacaklarına dikkati çekerek, şunları söyledi:

‘‘Ülkemizin her zamankinden daha fazla huzura ihtiyacı olduğu bir dönemde, hükümetimizin ve siyasi parti yetkililerimizin bu haklı taleplerimi gözönünde bulunduracağını ümit etmek istiyoruz.’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!